MILI DUELI 2017 – Ona je prvi član žirija!

Poštovani čitaoci,

Obavještavamo javnost, sve prijatelje i pratioce Milih Duela da je ime prvog člana žirija poznato. Prva, od deset, članova žirija je ENEA HOTIĆ, profesorica srpskog jezika i književnosti i naša poznata pjesnikinja.

15541179_1203862906364392_3340593141668304248_n
Enea Hotić

Razlozi za njeno imenovanje kao člana žirija su mnogobrojni, a ovo su glavni od njih. Enea Hotić je završila Pedagošku akademiju i Filološki fakultet – Odsjek za srpski jezik i književnost što upravo audira na njenu pedagošku nastrojenost, doticaj sa lingvistikom i književnošću.  Također, bila je mentor Multimedijalne sekcije „Đački studio“  kojoj je uručena  Nagrada grada Banjaluke mladima 20o7. godine za poseban doprinos razvoju kulture.  Mentor je Dramskog studija „Plava zvezda“ sa kojim osvaja brojne nagrade i afirmiše inovacije na polju umjetnosti i obrazovanja u okviru Međunarodnog sajma inovacija „Inost mladih“. Radila je kao stručni saradnik na Radio – televiziji Republike Srpske i uređivala emisiju „Svijet knjige“ u okviru serijala „Škola – juče , danas, sutra“, sarađivala je sa Filološkim fakultetom u Banjaluci kroz praktična vježbanja za studente jezičkih odsjeka na predmetu Metodika nastave srpskog jezika i književnosti. Jedan je od osnivača Poetskog kruga „Stihovnica“, umjetničkog kruga koji veoma aktivno radi na afirmaciji poezije kroz organizaciju kulturnih dešavanja u Banjaluci (promocije knjiga, tradicionalna manifestacija „Banjaluci s ljubavlju“ i manifestacija povodom obilježavanja Svjetskog dana poezije). Piše pjesme, lirsku prozu (tragovi vremena) i crtice iz života. Pjesme su joj objavljivane u više međunarodnih zbirki u Zagrebu, Beogradu i Beču (Izdavačka kuća Arte,  Kultura Snova, Slovoslovlje ). Na internetskom balkanskom takmičenju u poeziji „Mili dueli“ u organizaciji grupe „Poezija Godine“ osvojila je prvo mjesto 2013. godine.  Sarađuje sa časopisom za književnost „Suština poetike“ u kojem objavljuje kritičke prikaze i eseje iz književnosti te uređuje rubriku „Eneini damari“. Ističe da je rad sa djecom najviše ispunjava.

Pored svega, valja istaći i njeno iskustvo u žiriranju Milih Duela koje je stekla prethodne godine obavljajući tu funkciju.

Uskoro postavljamo intervju sa poznatom pjesnikinjom i imenovanje preostalih devet članova žirija.

U Sarajevu, 13. april

S poštovanjem,

Nermin Delić

Organizator Milih Duela


© MILI DUELI 2017

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.