МИЛИ ДУЕЛИ 2017 – НАСКОРО КРАЈ НА КОНКУРСОТ

Мили Дуели онлајн банатски формат на дружење и натпревар на поети од регионот, наскоро завршува пријавувањето за петтата сезона ( лето 2017 ). Но, пријавите се уште се можни и се уште очекуваме да ни се јават талентирани поети и поетеси од целиот свет.Краен рок за пријава е 30 април.

cropped-mili_dueli_logo_11.jpg

Начин на пријава:

 1. 3  песни во Word документ, не подолги од 30 стихови, лекторирани, на некој од јазиците на ЕХ YOU, со тоа ако пишувате на словенски, македонски, албански или ромски, да има превод на некој од БХСЦ јазик.
 2. Биографија: минимум име и презиме, место и држава од каде што доаѓате и професија.

Начин на праќање на пријавите:

 1.    Приватна порака во инбокс na фб профилот од организаторот : Poezija  Godine  ( кликни за да одиш на профил).
 2.      Емаил: mili.dueli@hotmail.com.

Важна напомена:

 • Доколку испратите песна на фб профил, нема потреба да испраќате на емаил и обратно.
 • Доколку испраќате на емаил, испратете ни и линк на вашиот фб профил, за да можеме да Ве контактираме, за почетниот пласман на Вашите песни, пред самиот натпревар.
 • После пријавата, доколку во рок од 7 дена не добиете потврда, испратете повторно.

Рок за пријава:  

30 април 2017 година.

 Поканата е јавна и интернационална. Можат да учествуваат поети од цел свет.


Награди  за Мили Дуели 2017’’.

По завршувањето на петте кругови од натпреварот, се објавува  листа од пласманот на сите автори избрани за учество во Мили Дуелите 2017, на основа на што се доделува:

medal-template ГЛАВНА НАГРАДА ПЛАКЕТА + ЛАУРЕАТ ( најмил поет во регионот за 2017 година и поет на годината за 2017 г. за освоено  прво место и доделување на следните плакети:

 

 1. Награда ,,Поетска личност на годината,,
 2. Награда ,,Најголемо откритие на годината,,
 3. Награда ,,најдобра песна во сезона,,
 4. Награда за ,,најдобар пласман од државата,, ( Бих, Хрватска, Србија, Црна Гора, Словенија и Македонија.
 5. Награда за ,,најдобар пласман од дијаспората,, ( Баличево признание во чест на починатиот учесник на Мили Дуели кој живееше во Лион  – Франција ) .
 6. Награда ,,специјално признание за креативност,,.
 7. Награда ,,специјално признание на организаторот,, (3X )
 8. Награда ,,специјално признание од читателите,, .

За  сите учесници во Мили Дуели, кои што ќе бидат избрани, а нема да освојат од наведените награди, следува:

 • Секој автор кој ќе биде избран за учество на Мили Дуелиу добива благодарница за соработка и книжевен допринос за поттик на книжевното творештво и пуштање на пишаниот збор во друштвената мрежа  во2017 год.

Поводот за Мили Дуели Зборник:

 • Дружењето е увертира за заеднички зборник, кој што би требало на лето да се објави, а првите три места во Големото финале, бесплатно ќе учествуваат во зборникот и ќе добијат 3 примероци од истиот.
 • Победникот на Мили Дуели 2017 ќе има 5 пати (5Х) поголема застапеност во зборникот, во однос на сите други автори и се здобива со доживотно право за бесплатно учество во сите идни зборници за Поезија на Годината.
DSC08208
Poezija Godine

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.