MILI DUELI 2017 – ONA JE DRUGI ČLAN ŽIRIJA!

Poštovani čitaoci, obavještavamo javnost, sve prijatelje i pratioce Milih Duela da je ime i drugog člana žirija poznato. Druga, od deset, članova žirija je ANĐELA TURUKALO, mlada pjesnikinja iz Podgorice, Crne Gore, pobjednica treće sezone Milih Duela. 

andjela3.jpg
Anđela Turukalo – pobjednica Milih Duela 3

Razloge za njeno imenovanje kao člana žirija ćemo objasniti kroz naredne redove. Anđela Turukalo je studentica Socioogije u Nikšiću. Rođena je 1990. godine. Živi i stvara u Podgorici. Pjesme je objavljivala u mnogobrojnim časopisima, a javnosti je postala poznata sa svojom knjigom “Marioneta” koja je objavljena 2011. godine. No, ono što nas je nagnalo da je pozovemo u žiri jeste njena pobjeda u trećoj sezoni Milih Duela. Svi koji su pratili tu sezonu, znaju da su njene pjesme ostale upamćene kao jedne od najbolje ocijenjenih pjesama jednog autora u našoj maloj historiji.  Pjesma “Narukvice” donijela joj je pobjedu u Milim Duelima, a pjesma će uz sve one s kojima je učestovala u svojoj sezoni kao autorica biti objavljene u sklopu intervjua koji ćemo uraditi sa njom. Svojim prvim mjestom, ona je tako postala najbolji plasman Crne Gore do sada.

Prošle sezone su svi pobjednici Milih Duela do tada, dobili priliku da se nađu u ulozi žirija, a ona se, zajedno sa Eneom Hotić, odlično snašla u svojoj ulozi, postavši tako jedna od miljenica svih učesnika (sudeći po provedenoj anonimnoj anketi). Upravo takve preporuke su nas potakle da ovo mlado književno lice pozovemo i ove godine.

U Sarajevu, 4. maja

S poštovanjem,

Nermin Delić

Organizator Milih Duela

 

 

USKORO: INTERVJU SA ENEOM HOTIĆ! INTERVJU SA ANĐELOM TURUKALO! UPOZNAJTE I TREĆEG ČLANA ŽIRIJA! 

 

 

 

 

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.