MILI DUELI 2017 – ON JE ŠESTI ČLAN ŽIRIJA!

Poštovani čitaoci, obavještavamo javnost, sve prijatelje i pratioce Milih Duela da je ime i ŠESTOG člana žirija poznato.  Podsjećanja radi, prvih pet članova žirija su Enea Hotić (Bosna i Hercegovina) i Anđela Turukalo (Crna Gora),  Duško Topić (Hrvatska), Simo Golubović (Subotica) i Zdravko Odorčić (Hrvatska). Ime našeg ŠESTOG člana žirija, od noćas također je poznato, a u pitanju je JOŽE BRENČIČ, naš poznati balkanski umjetnik iz Vrhnike, Republika Slovenija. 

JOŽEEEE
JOŽE BRENČIČ

Razlozi za njegovo imenovanje su mnogostruki. Ovo su neki od njih:
Jože Brenčič, rođen 25. 6. 1950, diplomirani pravnik, živi i u Podlipi pri Vrhniki u bivšoj SFRJ republici, Republici Sloveniji. Piše poeziju od svoje 16 godine, objavljivan u časopisu za umetnost i kulturu Inovel media Spletni čas, Slovenija, u časopisu za umetnost i kulturu Zvezdani kolodvor, Beograd, Srbija, Časopisu za književnost Kvaka, Velika Gorica, Hrvatska, Književnim novinama Udruženja književnika Srbije, učestvujem na književnim konkursima u Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, BiH i Crnoj Gori.
Objavlljen je u brojnim zbornicima i zajedničkim zbirkama u državama na prostorima bivše Jugoslavije gde dolazi na pjesničke manifestacije i druženja. Na konkursima sam primio književne nagrade i pohvale i razna priznanja.
Ljetos je bio u finalu prestižnog nagradnog konkursa za viteza poezije Založbe Pivec Maribor.
U Beogradu je objavio dvojezičnu pesničku zbirku Okruški optimizma / Krhotine optimizma. Svoje pesme prevodi na srpski jezik i takođe prevodi na slovenački jezik pesme iz srpskog jezika, poneku pjesničku zbirku i priče o blizancima dr. Milutina Điričkovića.
Član je u književnom društvu RIS Idrija.

Kao organizator, mogu dodati da je bilo pravo zadovoljstvo upoznati Jožeta još 2014. godine u Jajcu. U petogodišnjoj tradiciji Milih Duela ostvario je rekordni plasman u Milim Duelima kada su slovenački autori u pitanju. Povrh svega, izuzetno talentovan, ostao je upamćen i kao jedan od najcjenjenijih autora pjesama koje je žiri Milih Duela ikada ocjenjivao, te je redovno dobijao visoke bodove. Njegova dobrota u koju sam se lično uvjerio na susretima s njim, nagnala me da pozovem ovog čovjeka da nam u ime svog naroda pomogne da izaberemo najbolju pjesmu Milih Duela za 2017. godinu.

U Jajcu,
2.7.2017.

Organizator Milih Duela
Nermin Delić

 

 

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.