MILI DUELI 2017: REZULTATI KONKURSA (TOP 100!) + GRUPE PRVOG KRUGA

Poštovani prijatelji, nakon pet mjeseci od objave konkursa, te tri mjeseca od završetka istog, svih 687 pjesama koje su stigle na naš konkurs (ukupno 229 prijava), pregledane su i vrednovane, te na osnovu rang liste svih prijavljenih autora, odabrali smo one najbolje.

BOSNAAA
Vrednovanje pjesama.
Kao organizator konkursa, sve prijave sam lično pregledao i svaku poslatu pjesmu vrednovao ocjenama od 1 do 5. Jedan autor je tako mogao osvojiti ukupno 15 bodova zahvaljujući tri pjesme koje je poslao. Na osnovu dobijenih rezultata, napravljena je RANG LISTA 100 najuspješnijih prijava.
VAŽNE NAPOMENE:

  • Nekoliko autora koji su zauzeli mjesta od 97. do 110. su imali isti broj bodova, tako da sam, kao organizator, odlučio da u Prvi krug pustim sve autore koji su imali taj broj bodova. 
  • Rang lista prvih 110. učesnika će biti objavljena po završetku takmičenja i proglašenju pobjednika (nakon Petog kruga), zbog želje da zaštitim moguću pristrasnost i favorizovanje autora, kao i nedostatak objektivnosti u procjeni pjesama tokom takmičenja. 
  • Pjesme je ocjenjivao iskjučivo organizator (Nermin Delić) i samo njemu su dostupni plasmani autorskih prijava. 
  • Bez obzira na to što sada imamo 110, a ne predviđenih 100 učesnika, iz svake grupe u sljedeći krug će proći ISKLJUČIVO 8 autora. 

Najveća ocjena koju je dobila neka prijava je bila 14,5 (ocjene: 5, 5, 4.5) , a najmanja 3 (1, 1, 1).

Na osnovu rezultata, autore smo po propozicijama Prvog kruga koje možete vidjeti OVDJE smo raspodijelili u 10 grupa sa po 11 autora u zavisnosti od bodova koje su osvojili autori.

PRVI KRUG – RASPODJELA GRUPA

G1

G2

G3

G4

G5

G6

G7

G8

G9

G10

* Duelisti koji su ranije učestovali.

Bivše države ex-Yu su zastupljene u 83,6 %, dok ostatak čini naša brojna balkanska dijaspora.
ukupno

Termini duela će naknadno biti objavljeni.

Autori koji NISU zastupljeni. Autorima koji nisu zastupljeni, još jednom se zahvaljujemo na slanju prijave i želimo svako dobro u budućnosti. Njih ukupno 119 IMAJU pravo na uvid u bodove koje su osvojile njihove pjesme. Za uvid u osvojene bodove (do 10. jula), mogu se javiti bilo kada, na našu e-mail adresu mili.dueli@hotmail.com. Unaprijed molimo za strpljenje, obzirom da vrijeme koje slijedi je predodređeno za pripremu Prvog kruga.
NAPOMENA: RANG LISTA autora koji nisu prošli neće biti objavljena zbog poštivanja sujete i sukoba uvjerenja pojedinih autora.

Sveukupni utisak organizatora na osnovu pristiglih prijava. Pohvalio bih sve autore čije sam pjesme ocijenio kao vrijedne i zanimljive. Tri pjesme od tri različita autora su se posebno izdvojile, te ću ih rado posebno pohvaliti  po završetku Prvog kruga, kao vidno uspješnije od ostalih dosta dobrih pjesama. Nadam se da će ovim izborom autora biti zadovoljan i naš žiri, a da će se sada već učesnici Milih Duela 2017 potruditi da šalju najbolje pjesme koje imaju. Pet je krugova, neka najbolji pobijedi, obećavam vam sjajno online poetsko druženje tokom ljeta. Nadam se da ćete iskoristiti priliku i pronaći prijatelje, naučiti nešto i da ćete nam donijeti mnogo sjajne poezije.

PUNO SREĆE SVIMA!

HVALA NA POVJERENJU!

U Jajcu, 2.7..2017.

Organizator Milih Duela
Nermin Delić

 


cropped-mili_dueli_logo_12.jpg
ALL RIGHTS RESERVED.
©2017
MILI DUELI (BY NERMIN DELIĆ)
ONLINE BALKAN POETRY CONTEST
TOWN JAJCE
71 202
BOSNIA AND HERZEGOVINA

One comment

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.