MILI DUELI 2017 – ON JE DESETI ČLAN ŽIRIJA!

Poštovani čitaoci, ostalo je još da vam predstavimo ime posljednjeg, odnosno desetog, člana stručnog žirija MILI DUELI 2017 – online balkanskog kontesta poezije. To posljednje mjesto je, ove godine, namijenjeno za organizatora ovog druženja, a kako je već poznato, njegovo ime je NERMIN DELIĆ. On je bosanskohercegovački književnik i bivši mladi ambasador svoje države u Sjedinjenim Američkim Državama.

NEE
NERMIN DELIĆ, Jajce, Bosna i Hercegovina

 


UPOZNAJTE ORGANIZATORA!

BIOGRAFIJA: 

NERMIN DELIĆ, bosanskohercegovački književnik

Rođen je 12.7.1995. godine u Bugojnu. Kao učenik generacije, završio je medicinsku školu u Jajcu. Sa nepunih 18 godina (2013.) predstavljao je svoju državu  zahvaljujući povjerenju koje mu je ukazala američka ambasada u Sjedinjenim američkim državama u sklopu „Youth Leadership Program“ –a i tako radeći sa osobljem Baraka Obame (Luis Ortega, Ivan Baron,…) stekao je certifikat i znanje koje primjenjuje u svojoj državi.  Član je Jajačkog akademskog kluba.

Trenutno je student ČETVRTE godine na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu (prosjek 9.0).

NAGRADE:

 1. godine, drugo mjesto na Šopovim Danima na Plivi (Jajce, Bosna i Hercegovina), Pjesma: Poeziju nigdje nećemo naći, ako je ne nosimo u sebi;
 2. godine, drugo mjesto na konkursu IK Nova Poetika (Beograd, Republika Srbija);
 3. godine, prvo mjesto na Šopovim danima na Plivi (Jajce, Bosna i Hercegovina), Pjesma: Bosanski Amanetnik;
 4. godine, treće mjesto Šopovim danima na Plivi (Jajce, Bosna i Hercegovina), Pjesma: Svemirski pohodi;
 5. godine, nagrada IK Polaris (Novi Sad, Republika Srbija), štampanje knjige;
 6. godine, nagrada „Najljepša ljubavna pjesma“ (Mrkonjić Grad, Bosna i Hercegovina), povodom 16. međunarodnog konkursa književnika

KNJIGE

 1. godine – OKRUTNE MILJENICE (e-book), IK Nova Poetika, (Beograd, Republika Srbija),
 2. godine – PJESNIKOVE BJELINE, IK Polaris, (Novi Sad, Republika Srbija)

*Kritiku za knjigu je napisao jedan od najpoznatijih bh pjesnika za djecu svih vremena, Ismet Bekrić (Odsjaji bjeline), Republika Slovenija

 1. godine – RUSTEMOV AH, IK KULTura sNOVA, (Zagreb, Republika Hrvatska)

*Recenzent knjige je naš najpoznatiji romanopisac, dr Nura Bazdulj Hubijar

OSNIVAČ:

 1. – …, Poetski krug „Poezija Godine“
 2. – …, Mili Dueli, online balkanski kontest

zbornici 1 nermin delić.jpg

zbornici 2 nermin delic

U zadnje dvije godine se rade prevodi njegovih djela na slovenski, makedonski, talijanski i engleski jezik.

Živi i stvara u Sarajevu i u Vincu.


Razlozi zašto sam se odlučio da se PRVI PUT uključim u izbor najboljih pjesama druženja koje organizujem nisu mnogobrojni, ali su izuzetno važni.

Dugo sam razmišljao da li sebe da stavim u ovu (klišeom rečeno) “nezahvalnu” poziciju da javno, sa svim svojim znanjem o poeziji, dam podršku našim talentovanim autorima. Svaki put kada sam razmišljao o tome, odgovor je bio isti. Zaista, ali zaista želim da potaknem stvaralaštvo svih nas koji smo iz ove regije svijeta nekako nepravedno potisnuti iz svjetske kulturne zbilje i zaista želim da iskoristim svo svoje znanje, ako je moguće, vezano za poeziju, kojim bih potaknuo ljude koji pišu da postanu samouvjerjiviji kada je njihova poezija u pitanju (ovo se odnosi na one koji pišu zaista kvalitetno), te da se manje dvoume kada biraju svoje pjesme za neki konkurs. Došavši do kraja pregledavanja prijava koje su stigle na naš konkurs, shvatio sam da će mi nedostajati čitanje i ocjenjivanje pjesama autora, te potaknut riječima mnogih od vas koji se ne takmiče ove sezone, ali ranije jesu, da bih trebao biti jedan od članova žirija, odlučio sam da i na ovaj način dam svoj doprinos.

No, pošto u svemu postoji granica i ono “ali…”, odlučio sam da poprilično strogo reagujem i da uskratim sebi mogućnost za bilo kakvo glasanje nakon Trećeg kruga, što bi značilo da kao član žirija ostajem do ČETVRTOG KRUGA, kada tako važne odluke prepuštam svojim kolegama, čisto kako bih u potpunosti zaštitio objektivnost izbora pobjednika kojeg će (sada nezvanično kažem) birati više od stotinjak članova žirija što će biti jedna od najvećih senzacija koje naša kulturna dešavanja pamte.

Zašto u prva tri kruga?
Zato jer niti jedan član našeg uvaženog stručnog žirija, ne poznaje preostale pjesme koje su učesnici slali u svojoj prijavi. Upoznat će samo jednu i isključivo nju će ocjenjivati, a ja žeim da budem podrška svim autorima koji su poslali jako zanimljive pjesme (ne jednu, nego više njih). 


ZVANIČNA OBAVIJEST!

Nakon TREĆEG kruga moje ime u žiriju mijenja jedan od najpoznatijih živih književnika ovog doba u regiji, istaknuti prof. IBRAHIM KAJAN, autor brojnih nagrađenih djela, član žirija mnogih konkursa regiona. On će nam, svojim stručnim znanjem, dati ogroman doprinos u odlukama da izaberemo što kvalitetnijeg autora. 

ibrahim.jpg
Prof. Ibrahim KAJAN

 

Puno sreće svima,
Zahvaljujem se svima na povjerenju!

S poštovanjem,
JAJCE, 9.7.2017.

Organizator Milih Duela
Nermin Delić


Više o našem članu žirija:

NERMIN DELIĆ Blog
NERMIN DELIĆ FB

Članak u najtiražnijim bh novinama

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.