MILI DUELI 2017 – REZULTATI I KOMENTARI ŽIRIJA- PRVI KRUG – GRUPA 9

Poštovani prijateji, sa zadovoljstvom vam donosim rezultate stručnog žirija Milih Duela. U protekla 4 dana su rezultati skupljani i nakon dva presjeka, donosimo Vam konačni izvještaj koji je nastao nakon glasanja po pravilima Prvog kruga koje možete pogledati OVDJE.

 


GRUPA 9

Mili Dueli 9 Rezutati Tabela Duela nermin delic

REDOSLJED GLASANJA:

  1. ČLAN – Zdravko ODORČIĆ
  2. ČLAN – Jože BRENČIČ
  3. ČLAN – Duško TOPIĆ 
  4. ČLAN – Simo GOLUBOVIĆ
  5. ČLAN – Enea HOTIĆ 
  6. ČLAN – Anđela TURUKALO
  7. ČLAN – Ante JEZERČIĆ 
  8. ČLAN – Faiza HARAČIČ HELJA
  9. ČLAN – Ljubica PETROVIĆ KOSOR
  10. ČLAN – Nermin DELIĆ

U DRUGI KRUG NISU PROŠLI:  Milan Radović, Emina Vildić i Mariana Qunbar. 
Zahvaljujemo se na učešću ovim autorima. Za prva dva pobrojana imena slijedi Zahvalnica za doprinos širenju i promicanju književnog stvaralaštva preko društvenih mreža, na kraju sezone će im biti poslata putem interneta, te u slučaju dolaska na promociju Milih Duela, ista će im biti dodijeljena u štampanom izdanju. Sama činjenica da su prošli kvalifikaciju, te su izabrani u TOP 110 sa svojom prijavom je jako važna i pohvalna stvar. Puno sreće ovim autorima u budućnosti, u stvaralačkom i svakom drugom smislu. Nadam se da se vidimo sljedeće sezone opet ovdje u Milim Duelima. Svejedno, kao organizatoru, drago mi je što sam vas upoznao.

UČESNICI KOJI SU PROŠLI U DRUGI KRUG će u sljedećih nekoliko dana dobiti privatnu poruku u INBOX o načinu slanja NOVE (1) PJESME s kojom će se predstaviti u sljedećem krugu. Svakako, čestitamo na uspjehu!

KOMENTARE STRUČNIH ČLANOVA ŽIRIJA DUELA 9  MOŽETE PROČITATI OVDJE:

Član žirija MD 2017:
Anđela TURUKALO
PRAVILA GLASANJA – PRVI KRUG
1. Elma HABIB (1978.), Donji Vakuf, Bosna i Hercegovina
Ocjena pjesme:
6
Komentar pjesme:
Lijepo napisano. Kraj mi se najviše dopao. Malo je suvo, moglo se cijelom pjesmom još emocije protezati. Nadam se tome u drugom krugu.
2. Emina VILDIĆ (1981.), Živinice, Bosna i Hercegovina
Ocjena pjesme:
3
Komentar pjesme:
3. Gordana ZEJNILAGIĆ PIREL, Wurzburg na Majni, Njemačka
Ocjena pjesme:
4
Komentar pjesme:
Prva strofa me je zainteresovala, a onda je počelo “sunce koje ne grije, cvijeće koje ne cvjeta, ruže ne mirišu, leptiri”… Pjesnik mora unijeti sebe u pjesmu. Svoju maštu, svoje misli. Fali originalnosti. Ova pjesma nema karakter.
4. Ivan GAĆINA (1981.), Zadar, Hrvatska
Ocjena pjesme:
9
Komentar pjesme:
Najbolja u ovom duelu.
6. Milan RADOVIĆ (1974.), Beograd, Srbija
Ocjena pjesme:
7
Komentar pjesme:
Dosta kreativno, jasno i sa poentom. Ipak, smatram da se moglo proći bez “Ne, nemoj mi doći” jer mi glavom odzvanjaju stihovi Desanke Maksimović i ometaju čitanje. Takođe, rekla bih da bi se izmjenom tog dijela moglo dati još snage i originalnosti pjesmi.
7. Milana DAVIDOVIĆ DRAGELJEVIĆ, Bogatić, Srbija
Ocjena pjesme:
5
Komentar pjesme:
Nije loše ali sam sigurna da može mnogo bolje. Valjalo bi da su pjesničke slike bolje razrađene i da je manje forsiranja i nametanja “Da! Plačem!”. Sviđa mi se sofisticirano izražavanje kroz cijelu pjesmu, daje joj poseban šarm.
8. Mirela OSMANOVIĆ ĆUPINA (1979.), Mostar, Bosna i Hercegovina
Ocjena pjesme:
3
Komentar pjesme:
Prvoj strofi fale tačke kako bi definisale gdje je kraj rečenice. Interpunkcija je problem cijele pjesme. Ništa originalno nije izrečeno.
9. Nasiha MEŠIĆ a. Zemka Višegrad (1970.), Utrecht, Holandija
Ocjena pjesme:
7
Komentar pjesme:
Pjesma je tematski odlična. Kraj je mogao biti dramatičniji, bilo bi efektivnije. Ocjena je 7 zbog gramatike, mora se voditi računa o tome.
10. Ružica CIKO – RUŠKA, Tivat, Crna Gora
Ocjena pjesme:
5
Komentar pjesme:
Treba se odlučiti: ekavica ili ijekavica. Ne može u istoj pjesmi “stena” i “smijeh” da se kaže. I, da, ako se već koristi ijekavica onda je “smijehom” a ne “smjehom”. Nisam sigurna šta treba da znači “pelenom teškog bremena”. Osim ovih grešaka, smatram da bi pjesma bila poprilično dobra uz upotrebu interpunkcije. Ovako je poprilično nejasno i zbunjujuće.
11. Vesna PEŠIĆ, Niš, Srbija
Ocjena pjesme:
6
Komentar pjesme:
Pjesma mi se sviđa, poprilično me je raznježila u toku čitanja. Pisana je u stilu dječije pjesme, i kao takva bi zaslužila veću ocjenu (pogotovo ako bi se uklonila zadnja strofa jer je suviše teško za djecu) ali nisam sigurna da li se radi o dječijoj poeziji. Ako nije to u pitanju, onda smatram da bi trebalo biti snažnije i dublje.
Napomena:
Član žirija MD 2017:
Nermin DELIĆ
PRAVILA GLASANJA – PRVI KRUG
1. Elma HABIB (1978.), Donji Vakuf, Bosna i Hercegovina
Ocjena pjesme:
8
Komentar pjesme:
“a neko i pticama pokazUJE
put kojim lete,” – ako posložimo rečenicu po vremenu, onda je ovo ispravno i logički.
Autorica je u ovu pjesmu unijela splet kreativnosti, te je na jedan fantastičan način pokazala koliko je zapravo duboka i velika njena mašta. To je svakako odlika pravih umjetnika i zbog toga, sve moje pohvale.
“Jer nisu ti kazali,
da zmajeve vjetrovi trgaju,” – ako bismo “dublje” gledali smisao ovih stihova, mogli bi izvući sjajne i korisne zaključke koje, istini za volju, ne možemo svugdje naći.
Ono što nije poželjno jeste “natrpavati” u pjesmu toliko različitih poređenja i metafora koje djeluju zbunjujuće i ne dozvoljavaju čitaocu da uživa tokom čitanja: znate, ono, da zatvori oči i nakon svake strofe doživi sve to iz pjesme.
Ovdje definitivno misli pjesme nisu uvezane u jednu “debelu” nit koja bi povezala početak, sredinu i kraj. Tako da savjetujem autorici da poradi na tome. Međutim i bez toga, ova pjesma ima svoju umjetničku crtu, što je jako važno prepoznati, te ne sumnjam da autor ovakvih stihova nije u pravom smjeru, kada je pisanje prave poezije u pitanju. Svu sreću želim autorici i njenoj pjesmi u budućnosti, te u želji da vidi mšta nam autorica još može ponuditi, ovu pjesmu ocjenjujem sa ocjenom… 8.
2. Emina VILDIĆ (1981.), Živinice, Bosna i Hercegovina
Ocjena pjesme:
7
Komentar pjesme:
Neobičan naslov u odnosu na tematiku pjesme, sudeći po prva dva stiha iz pjesme, jako lijepo uklopljen. Autorica je u pjesmi pokazala da se radi o nekome ko je prešao pisanje “amaterskog pjesmovanja”, ako mi dopustite da se tako izrazim. Ono što mi se posebno sviđa jeste to što je jedna misaona cjelina upakovana od početka do kraja, te da se autorica uspješno izborila i poentirala, kako – tako, ali jeste. Ono što je ogromna zamjerka pjesmi, to je običnost u izričaju, blijede metafore, inače, jako dobro osmišljene teme. Uz minimalne korekcije, u kojima bi autorica ubacila neke inovativnosti u pjesmu, ova pjesma bi sigurno bila sjajna! Sve to me nagnalo da već za vremena čitanja prijava za MD povjerujem ovoj autorici, njenom talentu i njenim pjesmama. Za ovaj krug, ovu pjesmu ocjenjujem sa ocjenom…7.
3. Gordana ZEJNILAGIĆ PIREL, Wurzburg na Majni, Njemačka
Ocjena pjesme:
6
Komentar pjesme:
“Čitavu vječnost se
se sastajemo i rastajemo,
a’ život krišom prolazi pored nas.” – meni je ovo jako lijepo! Ovim stihovima, autorica je mogla poentirati na kraju ove pjesme, sudeći po naslovu: ŽIVJETI ŽIVOT. Ovi stihovi su mnogo ljepši od rogobatnih i izlišnih u zadnjoj strofi:
“Želim da naša ljubav
postane vječnost,
da budemo čuvari našeg sna
Da – Život živimo!”Nakon stihova koji su me dojmili, počinje raskol pjesme, te je ovaj dio u pjesmi poprilično spomenarskI:
“Ne želim više da gledam
u Sunce koje ne grije,
u Cvijeće koje ne cvijeta, a’
ni Ruže bez tebe ne mirišu
Leptirićima nestao tragNe želim da nam prodju godine
Ne želim rastanke.

Želim da nas Sunce obasja
da nam Cvijeće procvjeta
Da nam Ruže zamirišu
Leptirići zaigraju.”

Nakon toga ide fantastični stihovi:
“Želim da zaplešemo ljubav
Ti i Ja”
… na koje se nevješto i nelogično nastavlja
“da zaplešemo ljubav
koja je slatka poput cvijeta, a
taj cvijet si Ti.”.

Sve u svemu, autorica je u određenim momentima pjesme pokazala fantastičnu kreativnost, fantastičan osjećaj za stvaranje nečeg novog, nježnog, ženstvenog i u nekom “njenom” stilu koji je forsirala od početka do kraja. Uz ozbiljnije korekcije na pjesmi, ova misao bi bila istinska poezija, ona koja se čita jednom u životu i nakon toga prepisuje, prepričava, baš kao i ljubav iz pjesme. Bez obzira na prisustvo i odsustvo afrikata “pr. Cvijeće; pr. prodju”, što nikako i nikome ne uzimam za zlo (lako je lektorisati kvalitet), posebno ne učesnicima iz dijaspore koji vjerovatno imaju različite tastature za kucanje stihova, ova pjesma krije jednu vulkansku emociju u srcu, lijepo stihovanje nježne žene, pa imajući sve to u vidu, te činjenicu da su u ovoj pjesmi dva lijepa bljeska, moja ocjena za pjesmu je …. 6.

4. Ivan GAĆINA (1981.), Zadar, Hrvatska
Ocjena pjesme:
10
Komentar pjesme:
Bez mnogo riječi, ovo je jako lijepa pjesma! Pohvale autoru na inovativnosti, to jeste, unošenju nečeg u stihove što ne unosi baš svako. Za Prvi krug, jako lijepo predstavljanje pjesmom pred kojom se mora stati i svaki stih pažljivo protumačiti! Nadam se da autor neće skrenuti s puta, kako mi to kažemo, te da se neće podvrgnuti hermetičnosti i “nedokučivosti” misli, sve u želji da bude shvaćen. Ovo je jako lijepo, ponavljam, poentiranje super! Moja ocjena za pjesmu je… 10.
6. Milan RADOVIĆ (1974.), Beograd, Srbija
Ocjena pjesme:
7
Komentar pjesme:
Jako zanimljiv osvrt na jednu životnu situaciju! Iskren, pun realnosti i praktično nešto što bi moglo zaživjeti i sutra postati prepoznatljivo! Ono što je makice nespretno urađeno, to je poentiranje koje, istini za volju, nije ispratilo ovu efektivnost tokom nabrajanja u pjesmi!
Riječ je o kvalitetnom i spomena vrijednom autoru, te se nadam da će, ukoliko bude prilike za to, nastaviti slati ovako realne prikaze života ispisane kroz stihove. Moja ocjena za pjesmu je …7.
7. Milana DAVIDOVIĆ DRAGELJEVIĆ, Bogatić, Srbija
Ocjena pjesme:
8
Komentar pjesme:
Jako zanimljiva ideja za pjesmu! Zaista, pohvale autorici za kreativnost i ideju. Utisak mi također ostavlja i recitovanje ove pjesme koju bi sigurno publika nagradila aplauzom. Međutim, pjesma se nije razvila, nije sazrela, niti je autorica pokazala sve svoje misli. Osjećam, kao da se umorila ili istrošila tokom pisanja iste (a možda je i neko prekinuo pa je kasnije nastavila), jer na ovakav početak, prosto ne ide ovakav kraj:
“Da! Plačem! Često i mnogo!
Jer hrabra sam i jaka sam mnogo.
Da! Jaka!
Treba biti jak da suze pokažeš javno.
Oh, izvinite, vi sa protokolom,
vama je gluma zanimanje glavno!”
Istini za voju, nemam ništa protiv, poentiranje je lijepo, ali “rukovanje” riječima nije. Ovaj monolog, uzvičnici i enerija usmjerena u nepotrebnom smjeru nije potrebna ovoj pjesmi.
Poentiranje je počelo perfektno: “Oh, izvinite, vi sa protokolom”, a onda je autorica ponovila ono što se može zaključiti iz prethodnog stiha: “vama je gluma zanimanje glavno!”Moralo je to uvjerljivije biti, ali sama tema, provjerena kreativnost i ljepota pisanja stihova koji ovu autoricu krase, sasvim su dovoljan pokazatelj njene umjetničke strane ličnosti. Ocjena za pjesmu je… 8.
8. Mirela OSMANOVIĆ ĆUPINA (1979.), Mostar, Bosna i Hercegovina
Ocjena pjesme:
8
Komentar pjesme:
Sjajna pjesma, možda nakon druge strofe zaslužila je i treću gdje bi se potpuno razvila i natjerala autoricu da izbaci kliše iz kraja.
Kada je kraj u pitanju, u zadnjoj strofi bih od:
“Osluhni..
čak i moja tišina
mnogo može da ti kaže,
čitaj između redova
i znaj
ono prešućeno nikad ne laže.”
… ostavio samo prvi i posljednji stih:
“Osluhni..
ono prešućeno nikad ne laže.”, jer je sve ovo između ogroman kliše i nekako besmisleno gomilanje riječi koje isto kazuju i tjeraju čitaoce od pjesme…Bez sumnje da se i ovdje radi o provjerenom talentu, autorici koja je, čini mi se, ove sezone stasala u puno zreliju autoricu! Puno sreće! Ocjena za pjesmu je… 8.
9. Nasiha MEŠIĆ a. Zemka Višegrad (1970.), Utrecht, Holandija
Ocjena pjesme:
7
Komentar pjesme:

“nezna, nevidi” – NE ZNA, NE VIDI.

Lijepo zamišljena pjesma o vremenu. Dvije svoje knjige sam posvetio izučavanju arhaizama, tako da nemam problem sa ovim riječima koje unose ljepote u pjesmu i čine je tradicionalnijom, nekako narodu bližom.
Ono što je loše u pjesmi jeste kraj.
“(Nego, opet se pitam
Šta li jače boli?
Hoće li moja duša biti opet ono jedno?
Rekoh li ja možda…)
Zaman dođe da mi duša progovori.” – sve ovo u zagradi bih izbrisao, jer je zaista DEJA VU, ništa, ama baš ništa ne govori. A posljednji stih je perfektan!

Autorica se predstavila jako zanimljivo, sa dozom originalnosti u svom pjesničkom izričaju, te zbog toga moja ocjena za pjesmu je… 7.

10. Ružica CIKO – RUŠKA, Tivat, Crna Gora
Ocjena pjesme:
7
Komentar pjesme:
Fantastično odrađena KLIŠE-IDEJA “Dijete u čovjeku”. Jedina zamjerka za ovu fantastično kreativnu autoricu koja je poprilično originalna, jesu genitivne metafore koje su iskasapile pjesmu.
pr. stene ljubavi, Kapljom milosrđa,dodira otuđenja, vrisak plača, izvor istine, oltarom svetinje, prozori sjećanja, … ako autorica misli da se ovako “pjesmuje”, onda nije upravu! Poraditi na tome, smanjiti ove uzaludne igre riječima, sasvim nepotrebne, pr: “izvor istine”…. zašto ne istina samo, ako nema potrebe za “kićenjem” riječi koju spomeneš jednom u pjesmi.Jako zanimljiva deskripcija, misao, pa i poentiranje… Sve u svemu… Moja ocjena za pjesmu je… 7.
11. Vesna PEŠIĆ, Niš, Srbija
Ocjena pjesme:
10
Komentar pjesme:

Pjesma “da se naježiš”! No comment. Jedino na čemu je potrebno poraditi jeste ritam koji bi novim riječima, brisanjem nekih nepotrebnih, dao puno ljepši osjećaj tokom čitanja.

Ova autorica je učestovala i prošle sezone, gdje su njene pjesme pokupile sjajne komentare od naših čanova žirija, a ove godine je poslala “još jače” pjesme! Moja ocjena za pjesmu je… 10!

Član žirija MD 2017:
Jože BRENČIČ
PRAVILA GLASANJA – PRVI KRUG
1. Elma HABIB (1978.), Donji Vakuf, Bosna i Hercegovina
Ocjena pjesme:
7
Komentar pjesme:
2. Emina VILDIĆ (1981.), Živinice, Bosna i Hercegovina
Ocjena pjesme:
6
Komentar pjesme:
Kada sam čitao tvoju pesmu, postavilo mi se pitanje, koju ljubav misliš sa “I u toj ljubavi”, jer ljubav pre i ne spominješ. Odjednom me to zbuni. Zbunjuje i naslov pesme i ne razumem šta u pesmi bi bio svjetionik, jer svjetionik ( naslov) neka bi bio pomoć na putu. Šta je tu svetionik?
Za zarezom treba da se stavi malo slovo ( I dalje kao moreplovac )
Ne vidim potrebu da na kraju pesme stavljaš uzvičnik.
3. Gordana ZEJNILAGIĆ PIREL, Wurzburg na Majni, Njemačka
Ocjena pjesme:
7
Komentar pjesme:
Apostrof kao interpunkcijski znak ne stavlja se ( ‘a ni Ruže … ) Ne paziš gde stavljaš velika slova ( Ne želim rastanke …
Da – Život zivimo! )
4. Ivan GAĆINA (1981.), Zadar, Hrvatska
Ocjena pjesme:
10
Komentar pjesme:
Vrlo dobra pesma o poslednjem plesu mornara sa sirenama kod neistražene zemlje gde i kompasi ne funkcionišu, gde je groblje potonulih brodova.
6. Milan RADOVIĆ (1974.), Beograd, Srbija
Ocjena pjesme:
7
Komentar pjesme:
Novo polovno auto? Možda novi polovni auto? Paziti gde se pišu velika slova.
7. Milana DAVIDOVIĆ DRAGELJEVIĆ, Bogatić, Srbija
Ocjena pjesme:
8
Komentar pjesme:
8. Mirela OSMANOVIĆ ĆUPINA (1979.), Mostar, Bosna i Hercegovina
Ocjena pjesme:
9
Komentar pjesme:
9. Nasiha MEŠIĆ a. Zemka Višegrad (1970.), Utrecht, Holandija
Ocjena pjesme:
6
Komentar pjesme:
Malo sam skeptičan oko naslova Zaman. Zaman je je reč bez značenja, ponavljanje, redupliakcija, radi bolje zvučnosti izraza, da li je to u vezi neke radosti? (Hteti obnoviti radost? ) Moram priznati da se mučim kad su u pitanju turcizmi.
Nevidi? ( možda ne vidi? )
10. Ružica CIKO – RUŠKA, Tivat, Crna Gora
Ocjena pjesme:
8
Komentar pjesme:
Interpunkcije! Više treba doslednosti. Na kraju tri tačke i tri uzvičnika po mome bez potrebe.
11. Vesna PEŠIĆ, Niš, Srbija
Ocjena pjesme:
8
Komentar pjesme:
Napomena:
Član žirija MD 2017:
Enea HOTIĆ
PRAVILA GLASANJA – PRVI KRUG
1. Elma HABIB (1978.), Donji Vakuf, Bosna i Hercegovina
Ocjena pjesme:
10
Komentar pjesme:
Pjesma je kao svojevrstan životni krug, životni put. Sem znakova interpunkcije koji su nedosljedno primijenjeni u pjesmi, pokoja slovna greška koja se može svakom dogoditi, nemam zamjerki. Mada, kraj i nije ono što sam očekivala;”…u iščekivanju rođendana” – moglo je poetičnije nakon svega divnog i poetičnog u pjesmi. No, to nije umanjilo dobar utisak, divna pjesma! 🙂
2. Emina VILDIĆ (1981.), Živinice, Bosna i Hercegovina
Ocjena pjesme:
2
Komentar pjesme:
– malenost?! Riječ je vrlo diskutabilna, treba je zamijeniti, ako ne riječju, onda sintagmom (grupom riječi) da bi se dočarala slika i motiv običnog čovjeka koji ide svojim životnim putem i shvata koliko je mali pod nebeskim svodom. Prilično nepoetična pjesma, saplitala sam se (metaforički) dok sam je čitala. Treba više raditi na poetici, ali i na pravilnom odabiru riječi.
3. Gordana ZEJNILAGIĆ PIREL, Wurzburg na Majni, Njemačka
Ocjena pjesme:
8
Komentar pjesme:
Pjesma koja gorovoi o prolaznosti i želji da joj se odupremo. Divna emocija, za poštovanje, no, što se tiče poezije, treba poraditi na stihovima, da strofe ne budu rečenice u tri reda, dakle organizacija stiha i poetičnost je vrlo bitna, naravno uz dobro odabran motiv. Samo naprijed! 🙂
4. Ivan GAĆINA (1981.), Zadar, Hrvatska
Ocjena pjesme:
2
Komentar pjesme:
Nisam razumjela pjesmu. Dosta nepoetičnosti, ovo su rečenice koje su napisane ispresjecano pa djeluju kao stihovi, ali nisu.
6. Milan RADOVIĆ (1974.), Beograd, Srbija
Ocjena pjesme:
2
Komentar pjesme:
Nepoetično ponavljanje u pjesmi dovodi do monotonije.
7. Milana DAVIDOVIĆ DRAGELJEVIĆ, Bogatić, Srbija
Ocjena pjesme:
6
Komentar pjesme:
8. Mirela OSMANOVIĆ ĆUPINA (1979.), Mostar, Bosna i Hercegovina
Ocjena pjesme:
3
Komentar pjesme:
Ne može “preživila* – pravilno je PREŽIVJELA
Ima dosta nepoetičnih mjesta, riječi koje su se mogle zamijeniti sintagmama (prešućeno – što se ne izgovara)
Stih: “Al’ sad mi je dosta” – višak je i lomi pjesmu, a loma nema. Još raditi na izrazu.
9. Nasiha MEŠIĆ a. Zemka Višegrad (1970.), Utrecht, Holandija
Ocjena pjesme:
1
Komentar pjesme:
Poštujući namjeru autorke da nam prenese svoja osjećanja, moram reći da neko ko pretenduje da se bavi pisanjem i šalje pjesme na ovakvo respektabilno takmičenje, mora povesti računa da ne pravi osnovne greške u pravopisu – NEGACIJA SE PIŠE ODVOJENO OD GLAGOLA.
10. Ružica CIKO – RUŠKA, Tivat, Crna Gora
Ocjena pjesme:
2
Komentar pjesme:
11. Vesna PEŠIĆ, Niš, Srbija
Ocjena pjesme:
10
Komentar pjesme:
Sjajna pjesma! Čestitam! Sve je kako treba! 🙂

 

 

Član žirija MD 2017:
Simo GOLUBOVIĆ
PRAVILA GLASANJA – PRVI KRUG
1. Elma HABIB (1978.), Donji Vakuf, Bosna i Hercegovina
Ocjena pjesme:
7
Komentar pjesme:
2. Emina VILDIĆ (1981.), Živinice, Bosna i Hercegovina
Ocjena pjesme:
6
Komentar pjesme:
3. Gordana ZEJNILAGIĆ PIREL, Wurzburg na Majni, Njemačka
Ocjena pjesme:
7
Komentar pjesme:
4. Ivan GAĆINA (1981.), Zadar, Hrvatska
Ocjena pjesme:
8
Komentar pjesme:
6. Milan RADOVIĆ (1974.), Beograd, Srbija
Ocjena pjesme:
7
Komentar pjesme:
7. Milana DAVIDOVIĆ DRAGELJEVIĆ, Bogatić, Srbija
Ocjena pjesme:
7
Komentar pjesme:
8. Mirela OSMANOVIĆ ĆUPINA (1979.), Mostar, Bosna i Hercegovina
Ocjena pjesme:
9
Komentar pjesme:
9. Nasiha MEŠIĆ a. Zemka Višegrad (1970.), Utrecht, Holandija
Ocjena pjesme:
5
Komentar pjesme:
10. Ružica CIKO – RUŠKA, Tivat, Crna Gora
Ocjena pjesme:
6
Komentar pjesme:
11. Vesna PEŠIĆ, Niš, Srbija
Ocjena pjesme:
10
Komentar pjesme:
Ово је изразито социјална песма која много тога казује на изузетно добар начин. Ауторка веома поштује своје чутаоце и ни у једном тренутку их не доводи у сумњу да неку реч/стих не разумеју и не приме са разумевањем које је на граници туге и плача.
Песма има савршен ритам и беспрекорну риму као што су писали стари “мајстори” стиха, песници класици који се и данас са задовољством читају.

Ostali članovi žirija nisu uputili niti jedan komentar pjesmama u duelu.

Hvala svima na pregledima pjesama kojih je bilo preko 1 150 u protekla 4 dana.

NAPOMENA: Autorica Irena Hristova je u protekla 4 dana sa svojom pjesmom imala najviše pregleda tako da smo ocjenu čitalaca (10)  spojili sa ocjenom organizatora (7) i izvukli prosječnu ocjenu (9) koja je pribilježena u tabeli konačnog plasmana.

Hvala svima na povjerenju!

U Jajcu,

Organizator Milih Duela
Nermin Delić

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.