MILI DUELI 2017 – REZULTATI I KOMENTARI ŽIRIJA- DRUGI KRUG – GRUPA 3

Poštovani prijateLji, sa zadovoljstvom vam donosim rezultate stručnog žirija Milih Duela. U protekla 4 dana su rezultati skupljani i nakon dva presjeka, donosimo Vam konačni izvještaj koji je nastao nakon glasanja po pravilima Drugog kruga koje možete pogledati OVDJE.

 


mili dueli logo

GRUPA 3

duel 3

 

REDOSLJED GLASANJA:

  1. ČLAN – Zdravko ODORČIĆ
  2. ČLAN – Jože BRENČIČ
  3. ČLAN – Duško TOPIĆ 
  4. ČLAN – Simo GOLUBOVIĆ
  5. ČLAN – Enea HOTIĆ 
  6. ČLAN – Anđela TURUKALO
  7. ČLAN – Ante JEZERČIĆ 
  8. ČLAN – Klaudija TOKIĆ i Vid VUKELIĆ
  9. ČLAN – Nermin DELIĆ
  10. ČLAN – ČITAOCI

U TREĆI KRUG NISU PROŠLI:  Marija Lovrić – Crnjac i Mateja Šimunović, dok će za šestoplasiranog autora (Dragan Pjevac) biti naknadno glasanje žirija u kojem će po pravilima kruga, imati šansu vratiti 2 od ukupno 8 šestoplasiranih autora Drugog kruga. Ukoliko žiri ne izglasa prolazak autora ove grupe sa pozicije 6., od njega se opraštamo, a ukoliko mu pruže novu šansu, on nastavlja punopravno da se natječe sa ostalim kandidatima u sljedećim krugovima
Zahvaljujemo se na učešću ovim autorima. Njihova Zahvalnica za doprinos širenju i promicanju književnog stvaralaštva preko društvenih mreža, na kraju sezone će im biti poslata putem interneta, te u slučaju dolaska na promociju Milih Duela, ista će im biti dodijeljena u štampanom izdanju. Sama činjenica da su prošli kvalifikaciju, te su izabrani u TOP 110 sa svojom prijavom je jako važna i pohvalna stvar. Puno sreće ovim autorima u budućnosti, u stvaralačkom i svakom drugom smislu. Nadam se da se vidimo sljedeće sezone opet ovdje u Milim Duelima. Svejedno, kao organizatoru, drago mi je što sam vas upoznao.

UČESNICI KOJI SU PROŠLI U TREĆI KRUG će u sljedećih nekoliko dana dobiti privatnu poruku u INBOX o načinu slanja NOVE (1) PJESME s kojom će se predstaviti u sljedećem krugu. Svakako, čestitamo na uspjehu!

KOMENTARE STRUČNIH ČLANOVA ŽIRIJA DUELA 3 MOŽETE PROČITATI OVDJE:

Član žirija MD 2017:
Nermin DELIĆ
PRAVILA GLASANJA – DRUGI KRUG
1. Aleksandar MARIĆ (1984.), Pančevo, Srbija
Ocjena pjesme:
9
Komentar pjesme:
Generalno, prije nego počnem ocjenjivati, volio bih da kao organizator napomenem naše autore, ali i čitaoce koji željno iščekuju komentare naših članova žirija da smo u fazi takmičenja kada je 80 autora sa nama, što je i dalje veliki broj, posebno u ljetnim danima i uz tempo kojim prolazimo iz duela u duel. Stoga, ne zamjerite ako neko ne stigne glasati ili nije u mogućnosti ostaviti svoj komentar. Pratimo vas i pažljivo ocjenjujemo. 

***
Prvenstveno bih da pohvalim autora za ideju da napravi pjesmu na osnovu filma. To umnogome govori da on svoje stvaralaštvo živi svaki dan i da će njegova kreativnost prije ili kasnije ostaviti jedinstven trag. Ono što je posebno dobro u pjesmi, zapravo jeste vrlo uspjeli pokušaj autora da prenese emociju filma. Kada bih gledao pjesmu sa aspekta nekog ko je žirira u moru drugih, rekao bih da ovo nije “takmičarska” pjesma, jer autor nije ostavio vlastiti pečat u njoj, već je vrlo smjelo i zanimljivo pretočio emociju filma u pjesmu. S te strane, čestitke, autor je jako zanimljiv, volio bih da je malo bolje uskladio ritam (malo je teško čitati stih sa 18 slogova koji se rimuje sa stihom od 12 slogova, jer se stvor iosjećaj da nešto nije kako treba), ali uz sve to, autor je jako vrijedan pažnje, dosta se potrudio i zaista mi je drago što je dio MD.
Ocjena za pjesmu je…9

2. Borislav KOSANOVIĆ (1982.), Sombor, Srbija
Ocjena pjesme:
9
Komentar pjesme:
Jako lijepa pjesma! Pomalo isklišealizirana, ali lijepa. Održana misao od početka do kraja! Sve pohvale! ovom darovitom autoru
No, neke sitne zamjerke ipak postoje. Pošto je ritmički jako lijepo sredio pjesmu, volio bih da je to doveo do perfekcije i da je npr. u zadnoj strofi i u trećem stihu imao 11 slogova:

Pa ljubavi svojoj pismo šalje
srećan reši se brige i bola,
voštana mrlja se malo dalje
slila u osmeh na rubu stola.”
..a to se postiže vrlo jednostavno, npr. upotrebom veznika:

Pa ljubavi svojoj pismo šalje
srećan reši se brige i bola,
a voštana mrlja se malo dalje
slila u osmeh na rubu stola.”

No i to je danas postala stvar izbora. Meni se ipak sviđa kad je sve posloženo.
Druga zamjerka je upotreba isklišealiziranih rima: bola-stola, šalje-dalje, čuči-muči, plavu-glavu….
Ne kažem da to nikako ne treba upotrebljavati, ali za ubuduće, savjetujem autora da unese i pokoju nesvakidašnju rimu. Biće bolje, vjeruj mi.
Ocjena za pjesmu… 9

3. Božidar ĐUROVIĆ (1987.), Lazarevac, Srbija
Ocjena pjesme:
9
Komentar pjesme:
“usta puna neba” – FANTASTIČNO!

Jako lijepo stihovanje! Uživo ovakve pjesme izazovu sjajne ovacije! To je nesumnjivo! Ono što m ise posebno sviđa, to je nit kojom se autor vodi od početka do kraja. Sasvim korektna pjesma. Ono što mi se “ne sviđa”, ako tako mogu da se izrazim, to je što u pjesmi nema više inovativnosti, kao ovaj dio koji sam izdvojio. Poentiranje je jako lijepo, po mom mišljenju.
Autoru savjetujem da piše uvijek kad je u prilici, jer on definitivno posjeduje talent za pisanje stihova.
Ocjena za pjesmu je… 9

4. Dragan PJEVAC (1984.), Sombor, Srbija
Ocjena pjesme:
9
Komentar pjesme:
Pjesma je djelo autora koji razumije šta znači pisati poeziju. S te strane, velike pohvale autoru na zrelosti riječi!
Samo, ova pjesma nije dovršena, niti je kao ovakva jedna kompaktna cjelina. Vjerovatno je simpatična, nježna, fantastična, divna i bajna ljudima koji ne vode računa o ritmu pjesme. U više navrata, pjesmu ima primjetne ritmičke oscilacije koje mi kazuju da se ona tek treba napisati, to jeste, uz adekvatnu prepravku i nadopunu, zaista zasjati u carstvu poezije. Pohvale autoru na konciznosti u pjesmi!
No, ono što me raspametilo, to je fantastično poentiranje (ritmički neadekvatna posljednja strofa, ali misaono fantastična)!
Nadam se da će autor poraditi na svojoj pjesmi i sa istom osvajati međunarodne, regionalne i lokalne konkurse. Puno sreće.
Ocjena je… 9
5. Marija LOVRIĆ CRNJAC (1986.), Široki Brijeg, Bosna i Hercegovina
Ocjena pjesme:
7
Komentar pjesme:
Jao, pa Marija nas svugdje povede pjesmom o čekanju!
Prvo u divljinu, pa u san, pa u tornado, pa u pustinju i na kraju do rijeke. Ovako, sada ću prvo reći ono što autor može, a i ne mora usvojiti. Volio bih da se pjesma zove RIJEKA TVOJIH OBEĆANJA i da se autorica isključivo pozabavila tom metaforom, dodavajući pritom POVEZANE metafore… koje će opet POVEZATI u jedan događaj… Ovako, samo puka poređenja i izlišne metafore!
Ono na čemu autorica mora poraditi (zarad fantastičnog osjećaja za pisanje stihova i nježnosti u riječima), to je inovativnost, jer bez nečeg novog, vječno podsjećamo na staro.
“Čekanja su najteža.” – ozbiljan kliše, ai dobro, ako je stavljen jednom, valjda je bilo sa namjerom, ali da se stavi dva puta, to je već ozbiljan propust i oduzimanje vremena čitaocima koji danas u većini traže samo kako da pobjegnu od knjige. Oni istinski će odustati, jer su takve stihove već čitali.
Autorica je jako talentovana, na sjajnom je nivou pisanja da bi napredovala dalje. Sada sve od nje zavisi.

Ocjena za pjesmu je… 7

6. Mateja ŠIMUNOVIĆ (1988.), Zagreb, Hrvatska
Ocjena pjesme:
7
Komentar pjesme:
“U mahnitom bijegu od najbliž(nj)ega,” – može pojašnjenje ovog (nj), koja je razlika između najbližeg i najbližnjega??? Nisam siguran da postoji, ali svejedno, to neće uticati na moju ocjenu.

Glavne zamjerke pjesmi ove talentovane autorice (koje su bar meni zapale za oko) su uglavnom nedostatak truda da se prevaziđe vlastito stvaralaštvo. Pjesma ima odličan stih o srcu:
“Popravljam i poklanjam dalje.”…Koliko je samo inspiracije u te četiri riječi… Šta se sve može napisati na osnovu toga. Nažaost, autorica je uplela samoću s kojom je skrenula sa teme i tako oskudno i nekreativno završila. Zar se “prdubi strah od samoće” ne može iskazati nekako drugačije, svojstvenije, inovativnije…
Volio bih da mogu puno više pisati i pisao bih vam, ali sam jako ograničen sa vremenom. Nadam se da će ova IZUZETNO, ALI IZUZETNO talentovana autorica izvući pouku iz moga komentara i da će sljedeći put u MD nadigrati samu sebe, jer ZNAM da ona piše odlično i da je uvijek rado viđena u MD.
Ocjena za pjesmu je… 7

7. Mile LISICA (1986.), Banja Luka, Bosna i Hercegovina
Ocjena pjesme:
9
Komentar pjesme:
Otmjena pjesma! Autor dosta polaže nade u svoje riječi, jer ih tako pažljivo bira, uvijek pazeći da ne pretjera. To je jako pohvalno za pisanje moderne poezije i s te strane, autor ima od mene veliki plus.
Ono što je sjajno u pjesmi:
“ne zameri
dugo su ruke bile prazne
dugo su grlile mostove
građevine
drveće”
… što se jako lijepo uklopilo u poentiranje, mada je moglo još efektivnije, bar osjećam da bi ovaj autor mogao dati više. Ako nije tako, onda je i ovo dovoljno da kažemo da se radi o solidnoj pjesmi sjajnog potencijala.
Glavna zamjerka je NEDOSTAJANJE još nečeg što bi me izulo iz cipela…. Ovako, riječ je o jakoj pjesmi… Puno sreće… Ocjena za pjesmu je… 9
8. Miroslav BALAC, Novi Sad, Srbija
Ocjena pjesme:
7
Komentar pjesme:
Biću kratak, pjesma me nije naročito dojmila. U pjesmu je trebalo staviti nešto inovativnije, efektivnije od: “bol se meri suzama,” … Međutim, pjesma ima i svjetlih momenata, ali su poređenja pomalo bajata i nekako deja vu. Ovo je sjajan autor, znam po njegovoj prijavi, ali ovaj put nije poslao pjesmu koja bi ga tako kreativnog na pravi način predstavila.

Ocjena za pjesmu je…7

 

Član žirija MD 2017:
Klaudija TOKIĆ
PRAVILA GLASANJA – DRUGI KRUG
1. Aleksandar MARIĆ (1984.), Pančevo, Srbija
Ocjena pjesme:
5
Komentar pjesme:
Prosječna pjesma.
2. Borislav KOSANOVIĆ (1982.), Sombor, Srbija
Ocjena pjesme:
7
Komentar pjesme:
Pjesma je u redu napisana, ništa vise niti manje od toga.
3. Božidar ĐUROVIĆ (1987.), Lazarevac, Srbija
Ocjena pjesme:
4
Komentar pjesme:
Čitam, čitam, čitam i na kraju ništa ne pročitam.
4. Dragan PJEVAC (1984.), Sombor, Srbija
Ocjena pjesme:
3
Komentar pjesme:
Ova pjesmica na mene nije ostavila nikakav dojam. Kao da ju je napisalo dijete iz osnovne škole.
5. Marija LOVRIĆ CRNJAC (1986.), Široki Brijeg, Bosna i Hercegovina
Ocjena pjesme:
4
Komentar pjesme:
Svaki stih je nedorečen. Imam dojam da je pjesma na brzinu napisana.
6. Mateja ŠIMUNOVIĆ (1988.), Zagreb, Hrvatska
Ocjena pjesme:
3
Komentar pjesme:
Poezija?
7. Mile LISICA (1986.), Banja Luka, Bosna i Hercegovina
Ocjena pjesme:
7
Komentar pjesme:
Pjesma je u redu mada nedostaje pjesničkih slika i metafore.
8. Miroslav BALAC, Novi Sad, Srbija
Ocjena pjesme:
3
Komentar pjesme:
Ovu pjesmu sam pročitala nekoliko puta i uopće ne razumijem sto je pjesnik htio reći.

 

Član žirija MD 2017:
Simo GOLUBOVIĆ
PRAVILA GLASANJA – DRUGI KRUG
1. Aleksandar MARIĆ (1984.), Pančevo, Srbija
Ocjena pjesme:
7
Komentar pjesme:
Lepa idilicno-elegicna pesma sa dobrim opisima , dobrom tematikom i dobrim porukama.
2. Borislav KOSANOVIĆ (1982.), Sombor, Srbija
Ocjena pjesme:
8
Komentar pjesme:
Добра песма са добром римом и добрим ритмом. Мало је предугачка па се при крају осећа да ни сам поета није сигуран шта још и како да још нешто каже.
3. Božidar ĐUROVIĆ (1987.), Lazarevac, Srbija
Ocjena pjesme:
9
Komentar pjesme:
4. Dragan PJEVAC (1984.), Sombor, Srbija
Ocjena pjesme:
9
Komentar pjesme:
Ова песма је најкомплетнија. Ритам и рима дотерани и усаглашени. Песник озбиљно приступа овој тематици, љубавној/тајној/скривеној, али и одважној и бескрајно трајној. То и јесте права љубав.
5. Marija LOVRIĆ CRNJAC (1986.), Široki Brijeg, Bosna i Hercegovina
Ocjena pjesme:
7
Komentar pjesme:
6. Mateja ŠIMUNOVIĆ (1988.), Zagreb, Hrvatska
Ocjena pjesme:
6
Komentar pjesme:
7. Mile LISICA (1986.), Banja Luka, Bosna i Hercegovina
Ocjena pjesme:
7
Komentar pjesme:
8. Miroslav BALAC, Novi Sad, Srbija
Ocjena pjesme:
7
Komentar pjesme:
Član žirija MD 2017:
Vid VUKELIĆ
PRAVILA GLASANJA – DRUGI KRUG
1. Aleksandar MARIĆ (1984.), Pančevo, Srbija
Ocjena pjesme:
5
Komentar pjesme:
Prica pretocena u pjesmu. Solidna.
2. Borislav KOSANOVIĆ (1982.), Sombor, Srbija
Ocjena pjesme:
10
Komentar pjesme:
BorisLAVE!
3. Božidar ĐUROVIĆ (1987.), Lazarevac, Srbija
Ocjena pjesme:
9
Komentar pjesme:
Bozidar ima Bozji dar.
4. Dragan PJEVAC (1984.), Sombor, Srbija
Ocjena pjesme:
9
Komentar pjesme:
Lepo, bre!
5. Marija LOVRIĆ CRNJAC (1986.), Široki Brijeg, Bosna i Hercegovina
Ocjena pjesme:
6
Komentar pjesme:
‘Nako…
6. Mateja ŠIMUNOVIĆ (1988.), Zagreb, Hrvatska
Ocjena pjesme:
4
Komentar pjesme:
Nist’ ne kontam. Cetvorka zbog zelje da se bude drugaciji.
7. Mile LISICA (1986.), Banja Luka, Bosna i Hercegovina
Ocjena pjesme:
9
Komentar pjesme:
Interesantno.
8. Miroslav BALAC, Novi Sad, Srbija
Ocjena pjesme:
4
Komentar pjesme:
Član žirija MD 2017:
Jože BRENČIČ
PRAVILA GLASANJA – DRUGI KRUG
1. Aleksandar MARIĆ (1984.), Pančevo, Srbija
Ocjena pjesme:
6
Komentar pjesme:
Poanta pesme je
dobra ali se vidi da su neke rime vrlo prislijene i niti nisu kakve bi
trebale biti. Naslov je verovatno kao ime onog japanskog psa.
Teško je sa rimama ali ako ih se upotrebljava treba se potruditi i naći
one koje ne koče. U sedmoj strofi ne znam zašto si upotrebio one dve
crte. Mislim da ne znače baš ništa, pa i druge znakove interpunkcije
treba postavljati gde to treba. Zvuk sirene ne odzvanja.
2. Borislav KOSANOVIĆ (1982.), Sombor, Srbija
Ocjena pjesme:
5
Komentar pjesme:
Dva puta ponavljaš reč glavu samo zbog rime. tematika mi se ne čini nešto posebno i izvirno.
3. Božidar ĐUROVIĆ (1987.), Lazarevac, Srbija
Ocjena pjesme:
4
Komentar pjesme:
Nešto rimuješ, nešto ne, i ponoviš reču “meni”. Ne razumem zašto je naslov Noćna pesma.
4. Dragan PJEVAC (1984.), Sombor, Srbija
Ocjena pjesme:
6
Komentar pjesme:
5. Marija LOVRIĆ CRNJAC (1986.), Široki Brijeg, Bosna i Hercegovina
Ocjena pjesme:
4
Komentar pjesme:
Ako nešto rimuješ, rimuj sve ali onda mora biti pesma u nekoj formu što ovo nije.
6. Mateja ŠIMUNOVIĆ (1988.), Zagreb, Hrvatska
Ocjena pjesme:
4
Komentar pjesme:
Ne kažeš nešto posebno tim pisanjem.
7. Mile LISICA (1986.), Banja Luka, Bosna i Hercegovina
Ocjena pjesme:
3
Komentar pjesme:
Stalno ponavljaš “ne zameri”, “oprosti”. Ne znam šta se dešava ako se uopšte šta. Zašto je naslov zagrljaj?
8. Miroslav BALAC, Novi Sad, Srbija
Ocjena pjesme:
7
Komentar pjesme:
Član žirija MD 2017:
Anđela TURUKALO
PRAVILA GLASANJA – DRUGI KRUG
1. Aleksandar MARIĆ (1984.), Pančevo, Srbija
Ocjena pjesme:
3
Komentar pjesme:
“Prodorni zvuk sirene, odzvanja stanicom opet.” remeti ritam pjesme. Ipak, to je jedino što odstupa od ravne linije. Pjesma ima formu, ali djeluje kao da upravo ona guši stih. Trebalo je dati malo slobode. Rimovanje mi nije lijepo urađeno, previše je to sve jednako. Takva neodstupanja od pravila čine pjesmu dosadnom. Zarezi su stavljani i gdje treba i gdje ne treba. Što se teme tiče, ne sviđa mi se. Ne vidim svrhu u pisanju poezije o filmu. Smatram da je moglo mnogo bolje.
2. Borislav KOSANOVIĆ (1982.), Sombor, Srbija
Ocjena pjesme:
2
Komentar pjesme:
Kao i prethodna pjesma: ravno, tupo i suviše jednako. Nema odstupanja, nema energije i nema efekta. Interpunkcija je potpuno pogrešna.
3. Božidar ĐUROVIĆ (1987.), Lazarevac, Srbija
Ocjena pjesme:
6
Komentar pjesme:
Lijepo sročeno. Mudra upotreba riječi. Pjesma bi bila izuzetno lijepa da nije zbunjujuća usljed nedostatka interpunkcije. Ovako riječi djeluju nabacano. Neophodno je pročitati 3, 4 puta kako bi se razumjelo gdje je granica koje misli.
4. Dragan PJEVAC (1984.), Sombor, Srbija
Ocjena pjesme:
1
Komentar pjesme:
Fali originalnost pjesmi. Lijepa je forma, dopadljiv ritam, ali ništa nije posebno u stihovima. Rima nedozrele-prezrele mi se ne dopada nikako. Treba poraditi na pjesničkim slikama. Bitno je i imati naslov.
5. Marija LOVRIĆ CRNJAC (1986.), Široki Brijeg, Bosna i Hercegovina
Ocjena pjesme:
7
Komentar pjesme:
Umjesto “raspodjeljuju”, “dijele” bi bilo i prostije i ljepše. U drugoj strofi mi “svoje” i “tvrdokornim” djeluju suvišno. Treća strofa: previše je zareza. “Pišem da smanjim jačinu otkucaja srca koji od silne tjeskobe postaju olujna tornada.” Zadnji stih je suvišan. Četrvrta strofa: dovoljan je bio zarez nakon drugog stiha. “Čekanja su najteža. Ne čekajmo dugo.” je efektnije. Nakon “odagnaj” zarez nije neophodan.
Inače, pjesma je veoma lijepa. Gore su navedene izmjene koje bi doprinijele estetici. Sviđa mi se ovaj stil. Emocija je divno izražena. Samo treba poraditi na detaljima.
6. Mateja ŠIMUNOVIĆ (1988.), Zagreb, Hrvatska
Ocjena pjesme:
8
Komentar pjesme:
“Popravljam i poklanjam dalje
svaki put srce zalijepivši za ono što odlazi.”
Tačka ovdje ne smije da stoji jer kida rečenicu.
Prijeko potrebno su dvije riječi.
Nemam daljih primjedbi. Pjesma je sažeta i precizna. Sadrži snagu i emociju. Lijepo napisano.
7. Mile LISICA (1986.), Banja Luka, Bosna i Hercegovina
Ocjena pjesme:
7
Komentar pjesme:
Dosta emotivno, jasno i kratko.
Bilo bi efektnije kad bi se reklo “oči su te isplakale davno”.
Ne treba forsirati zamjenice gde nisu neophodne.
Ubuduće treba paziti na velika slova. Smatram i da upotreba interpunkcije ne bi štetila.
Lijepa pjesma.
8. Miroslav BALAC, Novi Sad, Srbija
Ocjena pjesme:
5
Komentar pjesme:
Previše zareza šteti estetici pjesme.
“Njen prst- poslednja kap što preliva čašu-
ostaje uperen u mene
kao u poslednju knjigu na polici,
koju nije pročitala, niti će ikada…” bi bilo mnogo smislenije i efektnije.
Ne valja gomilati riječi poput “kao, koja, tvojoj”. Kad nisu neophodne, samo se gomilaju i ometaju tok.
U suštini, pjesma nije loša, ali je moglo bolje. Lijepa je forma, istaknuta emocija; ali nekako djeluje poput odlomka iz obimnijeg djela.
Član žirija MD 2017:
Enea HOTIĆ
PRAVILA GLASANJA – DRUGI KRUG
1. Aleksandar MARIĆ (1984.), Pančevo, Srbija
Ocjena pjesme:
6
Komentar pjesme:
Negacija se piše odvojeno od glagola, dakle ne može “neznajuć'” već treba NE ZNAJUĆ’
“Onemogućen” – riječ koja je nepoetična i ne ide uz prekrasan motiv vječnog prijateljstva između čovjeka i psa, bilo bi bolje da je umjesto te riječi riječ NEMOĆAN jer ako je onemogućen ispada da pas može da govori, ali da ga neko onemogućava da to i radi. Pjesma je po motivu lijepa. Rima je dosljedna, ukrštena rima što doprinosi ritmičnosti pjesme.
2. Borislav KOSANOVIĆ (1982.), Sombor, Srbija
Ocjena pjesme:
9
Komentar pjesme:
Lijepa pjesma, lako se čita ali nije prozaična. Pokoja zapeta nedostaje (treća strofa iza “govori” treba zapeta).
3. Božidar ĐUROVIĆ (1987.), Lazarevac, Srbija
Ocjena pjesme:
7
Komentar pjesme:
4. Dragan PJEVAC (1984.), Sombor, Srbija
Ocjena pjesme:
6
Komentar pjesme:
5. Marija LOVRIĆ CRNJAC (1986.), Široki Brijeg, Bosna i Hercegovina
Ocjena pjesme:
5
Komentar pjesme:
6. Mateja ŠIMUNOVIĆ (1988.), Zagreb, Hrvatska
Ocjena pjesme:
2
Komentar pjesme:
Nerazumljiva i konfuzna pjesma. Gotovo bez poetičnosti, pokušaj autorke da se igra riječima nije ostvario cilj.
7. Mile LISICA (1986.), Banja Luka, Bosna i Hercegovina
Ocjena pjesme:
5
Komentar pjesme:
Tri riječi u tri reda, od kojih se dvije dva puta ponavljaju nije dovoljno za pokazivanje dubokog osjećanja prihvatanja sudbine bez voljenog bića, pjesma je počela, ali nije trajala.
8. Miroslav BALAC, Novi Sad, Srbija
Ocjena pjesme:
4
Komentar pjesme:

Hvala svima na povjerenju!
Hvala svima na pregledima pjesama u protekla 3 dana!

U Jajcu,

Organizator Milih Duela
Nermin Delić

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.