MILI DUELI 2017 – ORGANIZACIJA I PRAVILA (3. KRUG)

Poštovani prijatelji, došli smo do dijela takmičenja kada imamo TOP 50 autora.Potrebno je još samo da sačekamo rezultate posljednja dva duea Drugog kruga i znat ćemo sve putnike za Treći krug. Također, baražno preglesavanje za šestoplasirane autore u grupi će biti održano između Drugog i Trećeg kruga, tako da će se TOP 50 ravnopravno pridružiti i dva najbolja šestoplasirana kandidata.  

mili dueli logo

KRATKA RETROSPEKTIVA – RIJEČ ORGANIZATORA:
Dragi moji, kako i sami znate, prošli smo mnogo toga do sada. Preko 190 pjesama smo predstavili samo u proteklih nekoliko dana (nešto manje od jednog mjeseca). Nadam se da ste uživali. Ovo je definitivno veliki poduhvat. Ako ste na početku, jako dobra smjernica što se i sami pripremate za mnogo veće pozitivne i negativne kritike koje vas čekaju kroz budućnost. Ako ste se do sada trudili da se afirmišete, pa iza sebe imate određene rezultate, tim više vam hvala što ste nam ukazali povjerenje. Tu sam za sve vas. Prva dva kruga su odlična za postizanje balansa, kristalisanje sujete koja je, nažalost, dosta prisutna, te za zagrijavanje, jer vam upravo slijedi jedan od najzanimljivijh krugova IKADA u Milim Duelima. 

Sa ponosom, predstavljam 

PRAVILA I ORGANIZACIJU TREĆEG KRUGA
MD 2017

Broj učesnika: 52
Broj grupa: 10 (autori grupa su identični ranijim rasporedima!)
Broj učesnika u grupi: 5 ili 6

TERMINI DUELA ĆE IZAĆI NAKNADNO, PO ZAVRŠETKU DRUGOG KRUGA!

ŽIRIRANJE (VAŽNO!!!)
Organizacija žiriranja:

Pošto je ovo jedan od najuzbudljivijih krugova koji slijedi, takozvani “prelomni” krug, u kojem ćemo izabrati polufinaliste MILI DUELI 2017, na žiriju je izuzetno težak zadatak. Stalni članovi žirija (ukupno 7 članova), u protekla dva kruga su također nadgledani od strane organizatora. Organizator je pratio njihovu želju da prenesu znanje autorima, da ih nauče nekim elementarnim pravilima koja su lako uočljiva, da ih pohvale za dijelove pjesama koji su odlični i tako dalje… Prateći vrijeme provedeno na ocjenjivanju pjesama, njihovu otvorenost da komentarišu, te privatne obaveze koje imaju, napravljen je raspored glasanja za Treći krug. Na osnovu njega, u svakom duelu će glasati 3 stalna člana žirija + organizator.

Glasanje će biti vršeno po sljedećoj shemi:

GRUPA 1 – Anđela Turukalo, Ante Jezerčić, Enea Hotić – NERMIN DELIĆ
GRUPA 8 – Anđela Turukalo, Ante Jezerčić, Enea Hotić – NERMIN DELIĆ

GRUPA 2  – Anđela Turukalo, Duško Topić, Jože Brenčić  – NERMIN DELIĆ
GRUPA 9 –  Anđela Turukalo, Duško Topić, Enea Hotić – NERMIN DELIĆ

GRUPA 3 – Anđela Turukalo, Jože Brenčič, Zdravko Odoričić – NERMIN DELIĆ
GRUPA 7 – Anđela Turukalo, Jože Brenčič, Zdravko Odorčić – NERMIN DELIĆ

GRUPA 5 – Anđela Turukalo, Ante Jezerčić, Simo Golubović – NERMIN DELIĆ
GRUPA 10 – Anđela Turukalo, Ante Jezerčić, Simo Golubović – NERMIN DELIĆ

GRUPA 4 – Anđela Turukalo, Duško Topić, Enea Hotić  – NERMIN DELIĆ
GRUPA 6 – Anđela Turukalo, Jože Brenčič, Enea Hotić – NERMIN DELIĆ

Pravila glasanja za žiri: 

  • Žiri dodjeljuje ocjene autorima: od 6, 7, 8, 9, 10, s tim da se ocjene NE SMIJU PONAVLJATI (izuzev u 2 duela, gdje će biti 6 autora, pa će žiri davati po dvije 9).
  • Ukoliko član žirija nije dao adekvatno OBRAZLOŽENJE u komentaru o pjesmi i njenoj ocjeni, njegovi glasovi su NEVAŽEĆI i ne uvršatavaju se u rezultate, jer nisu obrazloženi (obrazloženje podrazumijeva objašnjenje ocjene koja se daje).
  • Žiriju će na raspolaganju biti minimalno 10 dana ukupno za ocjenjivanje duela na koje su raspoređeni (oni članovi sa više duela će imati i više dana), tako da se očekuju komentari od svih članova.
  • Maksimalan broj bodova članova žirija je 40, a minimalan 24.

2. GLASANJE UČESNIKA DUELA

Organizacija glasanja:
Autorima će biti proslijeđena anketa na kojoj će morati upisati svoje ime i prezime i glasati za dvije najbolje pjesme u svojoj grupi. Autori ne mogu glasati za vlastitu pjesmu.
Na kraju, organizator na osnovu ankete daje ocjene:
1. mjesto – (10)
2. mjesto – (9)
3. mjesto – (8)
4. mjesto – (7)
5. i 6. mjesto – (6)

3. GLASANJE ČITAOCA

Organizacija: 
Organizator postavlja pjesmu na facebook profilu Nermin Delić (Mili Dueli).
Pravila

  • Čitaoci glasaju oznakom SVIĐA MI SE (LIKE) pjesme na facebook profilu Nermin Delić (Mili Dueli)
  • Da bi glas bio validan, neophodno je da čitaoc koji glasa je prijatelj sa našim facebook profilom ili da isti prati (opcija FOLLOW)
  • Ostali glasovi neće biti priznati.

Na kraju se sabiraju glasovi i autori se rangiraju te im se dodjeljuje sljedeća ocjena:
1. mjesto – (10)
2. mjesto – (8)
3. mjesto – (7)
4. mjesto – (5)
5. mjesto – (5)  

4. GOSTUJUĆIH ČLANOVA ŽIRIJA – NEMA!


SABIRANJE OCJENA!!!

  • Na kraju se sve ocjene sabiraju i izvlači se PROSJEČNA OCJENA U TREĆEM KRUGU!
    Ona se uvrštava sa PROSJEČNOM OCJENOM PRVOG I PROSJEČNOM OCJENOM DRUGOG KRUGA AUTORA i naposlijetku dobija se KONAČNA OCJENA NA OSNOVU KOJE SE AUTORI RANGIRAJU ZA PROLAZAK U 4. KRUG!A KO PROLAZI!?PRVA 3 AUTORA NA LJESTVICI „PROSJEČNA OCJENA IZ PRVA 3 KRUGA“ ODLAZE DIREKTNO U POLUFINALE! ORGANIZATOR POZIVA JOŠ 3 ČETVEROPLASIRANA AUTORA PO VLASTITOM IZBORU!

    Ukupno 33 autora odlaze u POLUFINALE (4. KRUG) MILI DUELI 2017., a samo njih 11 će imati priliku da se nađe u VELIKOM FINALU gdje određujemo NAJBOLJEG PJESNIKA BALKANA PO IZBORU MILI DUELI 2017!

 

10 comments

Komentariši

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.