MILI DUELI 2017 – FINALE – Članica žirija Anđela Turukalo (5/11)

MILI DUELI 2017 – VELIKO FINALE – REZULTATI UŽIVO:
Pobjednica MD3: Anđela Turukalo, pjesnikinja (5/11)

Ovogodisnji Mili Dueli su više bili mili nego dueli. 🙂
Takmičio se veliki broj kvalitetnih pjesnika u velikim grupama. Bilo je teško i takmičarima i žiriju. Žao mi je što u finalu nisam vidjela još dva imena, ali biće prilike.
Među finalnim takmičarima rijetko je ko zaslužio ocjenu ispod 8, ali pravila su takva da se mora nijansirati. Svi ste postigli mnogo i svi ste napredovali, tako da čestitam svima- jer ste istinski zaslužili.
Moram pohvaliti Nikolu Ismaila: u toku cijelog takmičenja me je oduševljavao svojom vještinom. Očekivala sam da ću večeras njemu dati 12, ali su mu prethodne pjesme za nijansu bolje od finalne. Ipak, manje od desetke ne bi odgovaralo jer čak i ova “lošija” pjesma jeste odlična. Autor je izuzetno nadaren i nadam se da će njegov talenat biti primijećen.
Mile Lisica piše lako i izuzetno prijatno. Milan Dabović ima istaknut smisao za ritam i formu, kao i veoma lijep izraz. Milica Ristović je dama oštrog pera koja veoma precizno i jasno iznosi poentu svojih djela. Petar Beatović je odavno izgrađen pjesnik. Lela Zjajo je ostvarila najveći progres za vrijeme trajanja Duela.
Amela Mustafić je još od prvog duela posebna: i što se tiče odabira tema i što se tiče stila. Djeluje mi da je tokom cijelog takmičenja prihvatala savjete i rasla. Snalazila se u svim temama koje je obrađivala i nikad nisam primijetila pad kreativnosti. U finalu je opet pokazala svoju moć da riječju prenese emociju bez ikakvog gubitka na snazi iste. Bez pretjeranog komplikovanja i bez dramatizovanja, a uz upotrebu veoma originalnih motiva uspjela je da se izrazi u potpunosti pjesnički. Zbog konstantno visokog kvaliteta njene poezije, zbog posebnog šarma koji posjeduje i koji izbija iz njenih pjesama, zbog karaktera koji zrači iz njenih stihova i zbog neosporivog talenta koji autorka posjeduje- njoj dodjeljujem ocjenu 12.
Čestitam svima.

ANĐELA TURUKALO.jpg

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.