6. КОНКУРС ЗА БАЛКАНСКА ПОЕЗИЯ – МИЛИ ДУЕЛИ 2018 (Bulgarian version)

(6.) КОНКУРС ЗА БАЛКАНСКА ПОЕЗИЯ – МИЛИ ДУЕЛИ 2018

 

md kontest poezijeАвторите на поезията са поканени да кандидатстват за участие в онлайн конкурса за балканска поезия “Мили Дуели” – шести сезон. Участието включва социализиране на балканските поети през социалната мрежа на Facebook през юли, август и септември 2018 г. Конкурсът е от състезателен характер и носи на авторите много читатели в балканския регион. През последните пет сезона имаше над 85 000 гласа и повече от половин милион мнения.

 

ПРОЦЕДУРА ПО КАНДИДАТСТВАНЕ

“МилиДуели” е с международен характер и може да бъде представенота вториотвсяка частна света.

Изпратете 2 стихотворения (документ на Word, преведен на английски или на единот следните езици: босненски, хърватски, сръбски или черногорски.)

* Същотака, изпращайте първоначалните верси и на български език.

Трябва също да изпратите биографията си с приложението.

(минималноиме и фамилия, годинанараждане, място и страна, откъдеидвате и професия).
Може да изпратите стихове с биография по следните начини:

ВАРИАНТ 1: в личното съобщение на потребителския профил на организатора: Official facebook profile “Mili Dueli” (CLICK HERE)

ИЛИ

ВЪЗМОЖНОСТ 2: чрез електронна поща на: mili.dueli@hotmail.com

(в този случай трябва да изпратите линк към профила си във Facebook с биографията, за да потвърдим и приемем получаването на молбата).

 

Забележка: След всяко участие, ако не получите съобщение за потвърждение на заявката си в рамките на 7 дни, моля, изпратете я отново!

 

ТАКСА:

Участието в конкурса е БЕЗПЛАТНО!

 

НАГРАДИ

ОСНОВНА НАГРАДА: Паметна плоча с надпис (“Поет на избрания регион на Балканите Мили Дуели 2018”) – за първото спечелено място.

ДРУГИ НАГРАДИ: ПАМЕТНА ПЛОЧА

за най-доброто представяне на нацията (наградата на Балич – за най-добър автор, който не живее в някоя от страните от бивша Югославия); за най-добро представяне за всяка страна от бивша Югославия (Босна и Херцеговина, Хърватия, Сърбия, Черна Гора , Словения) и специално признание за творчество, както и специално признаване на организаторите и читателите.

Всеки автор, който е избран да участва в “Мили Дюели”, получава електронни и / или печатни благодарности за сътрудничество и литературен принос за писането на писаното слово през социалните мрежи през 2018 г.

 

СРОК ЗА УЧАСТИЕ:

30 май 2018 г.

Организаторът ще избере през юни най-успешните предложения и участници в “Мили Dueli 2018”, които ще бъдат уведомени по имейл или Facebook, ако преминат първоначалната класификация.

 


Състезателни принципи: Избраните участници ще преминат през пет кръга на състезанието. Във всеки кръг ще бъде представена различна поема. При избора на най-успешните, освен организатора, ще има и жури, съставено от компетентни, признати майстори на словото от целия Балкански полуостров. Също така, онлайн читателите ще могат да гласуват по начин,  който ще бъде представен преди началото на състезанието. Победителите от двубоя преминават към следващите кръгове, след което 12-те най-добри автори отиват на Големия финал, където ще бъде определен победителят в шестия сезон на състезанието.

Това са победителите от петте предишни сезона:

1-ви сезон – ДижанаСтевановичУерек / Суботика / Сърбия

2-ри сезон – ЕнеаХотич / Баня Лука / Босна и Херцеговина

3-ти сезон –АнджелаТурукало/ Подгорица / Черна гора

4-ти сезон –АнтеЖезерчиц/ Сисак / Хърватия

5-ти СЕЗОН –ЛелаЗяло / Хейлброн / Германия

През тези пет сезона пристигнаха над 1000 творби. Наградихме над 50 автори.

Няма съмнение, че “Мили Дуели” се превърна в интернет сензация за откриване на нови талантливи поети и за стимулиране на тяхното творчество. Това е уникална възможност за нови познати на близки и далечни хора, които имат едно и също хоби – писане!

 

Късмет,

Град Яжеш, Босна и Херцеговина

 

 

Нермин Делич

организатор


Translation: Slavina Kovacheva

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.