JAJCE 2018: Sutra promocija knjige Lele Zjajo i uručenje glavne nagrade Mili Dueli 2017!

POZIV

Sutra u hotelu “Turist”, u Jajcu će u sklopu tradicionalnog Susreta Jajčana iz dijaspore biti održana premijerna promocija knjige “Nenanu“, autorice Lele Zjajo, prošlogodišnje pobjednice Milih Duela 2017, online balkanskog kontesta poezije. Ona je rođena Jajčanka koja trenutno živi  u Heilbronnu, u Njemačkoj.

lela
Naslovna strana knjige “Nenanu”, Lela Zjajo (2018)

Knjigu je posvetila svom sinu Vedranu (Nenanu) kojeg je izgubila u njegovoj trećoj godini života. Godinama poslije, odlučila je da skupi sve pjesme posvećene njemu i objavi ih u jednoj zbirci. Ona kaže:
Poezijom sam, kroz vrijeme proteklo od rođenja Nenane (Vedrana), pa sve do dana njegovog odlaska i sve do danas, pokušala opisati svoj život bez njega!
Koliko joj nije bilo lako, ona zaključuje:
Nedostajanje ubija, ali nikad ne ubije do kraja!

Sav prihod od prodatog prvog tiraža (200 knjiga) odlazi u humanitarne svrhe, a namijenjen je Dječijoj bolnici ” Majka i dijete” u Sarajevu – Jezero, gdje je zajedno sa sinom, koji se liječio tu, provela godinu i pol.

CIJENA KNJIGE JE 11 € I KNJIGA ĆE BITI U PRODAJI VEĆ NA PROMOCIJI KNJIGE!

Promocija počinje tačno u 20:00 časova. Mentor promocije je organizator Milih Duela, Nermin Delić. Pošto je grad Jajce sjedište Milih Duela, a Lela Zjajo je ove godine odlučila ne samo da ga posjeti, već i da premijerno predstavi svoj poetski prvjenac, upravo u ovom gradu će joj sutra biti uručena i njena glavna nagrada: plaketa i laureat, kao pobjednici Milih Duela 2017, online balkanskog takmičenja pjesnika.

LELA ZJAJO
MILI DUELI PLAKETA 

Napomene radi, Lela Zjajo je prošle godine pobijedila u ovom poetskom natjecanju u konkurenciji od 229 autora poezije.  Izdavač njenog poetskog prvjenca je Kultura snova, iz Zagreba. Recenzent knjige je Nermin Delić, a lektorica je profesorica Senka Senada Kasumagić.

Sutra u 14:00 časova će autorica i recenzent knjige biti gosti u radio emisiji koju će svi slušaoci moći slušati na frekvenciji lokalnog Radio Jajce.

SVI ZAINTERESOVANI, DOĐITE, PODRŽITE I BUDITE DIO OVE PRELIJEPE VEČERI KOJA NAS ČEKA U GRADU JAJCU!

 

2 comments

  1. TAKO MI JE ZAO!U SVEDSKOJ SAMpozdrav mojoj Leli i tebi naravno i svima koji su kulturno umjetnicki radnici

    Skickat från min Samsung Galaxy-smartphone.

    Volim

  2. Mnogo mi je zao za ogromni gubitak u životu uvazenog autora Lele Zjajo. Ipak, i pored svega ona je veliki borac i čestitam joj na pobedi kao i objavu svoje knjige u nadi da će ih biti još. Puno je pozdravljam i želim joj dobar vetar u leđa za njenu poeziju i dobar vetar u svemu što radi u životu. Puno svega dobrog…Tanja Ajtic, Vankuver, Kanada

    Volim

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.