MILI DUELI 2018 – Rezultati i komentari žirija – Drugi krug – Duel 2

Poštovani prijateji, sa zadovoljstvom vam donosim rezultate stručnog žirija Milih Duela i čitaoca. U protekih 7 dana su rezultati skupljani i nakon presjeka glasova čitaoca donosimo Vam konačni izvještaj koji je nastao nakon glasanja po pravilima Drugo kruga koje možete pogledati OVDJE.


DUEL 2

mili dueli 2

*Po pravilima Drugog kruga, organizator je imao priliku propustiti 4 četveroplasirana autora u ovom krugu. No, on je proširio svoju listu na 6 učesnika, jer smatra da oni mogu doprinjeti ljepoti nastavka takmičenja. Među njima je i Radoje Luković – Rade, talentirani mladi pjesnik.   


U TREĆI KRUG NISU PROŠLI: Marija Delić i Elena Andonoska. 

Zahvaljujemo se na učešću ovim autorima. Njihova Zahvalnica za doprinos širenju i promicanju književnog stvaralaštva preko društvenih mreža, na kraju sezone će im biti poslata putem interneta, te u slučaju dolaska na promociju Milih Duela, ista će im biti dodijeljena u štampanom izdanju. Sama činjenica da su prošli kvalifikaciju, te su izabrani u TOP 132 sa svojom prijavom je jako važna i pohvalna stvar. Puno sreće ovim autorima u budućnosti, u stvaralačkom i svakom drugom smislu. Nadam se da se vidimo sljedeće sezone opet ovdje u Milim Duelima. Svejedno, kao organizatoru, drago mi je što sam vas upoznao.

UČESNICI KOJI SU PROŠLI U TREĆI KRUG NE TREBAJU SLATI NOVU PJESMU, jer su u privatnu poruku u INBOX tokom Drugog kruga SVI AUTORI UČESNICI dobili upustva o načinu slanja NOVE (1) PJESME s kojom će se predstaviti u Trećem krugu, ako prođu u njega  Svi su trebali poslati pjesmu do sada, a pjesme učesnika koji su prošli će biti predstavljene u Trećem krugu.  Svakako, čestitamo na uspjehu!

KOMENTARE STRUČNIH ČLANOVA ŽIRIJA MOŽETE PROČITATI OVDJE:

Član žirija:
Lela Zjajo
Pjesme:
Ocjene
Marija Delić
4
Elena Andonoska
4
Milkica Marjanović
5
Kosta Kosovac
5
Nikolina Sušnić
5
Radoje Luković
4
Komentar:
Odličan Duel! Svaka pjesma na svoj način je ostavila dubok dojam na mene. Ovaj put neću pojedinačno ostaviti komentare za svakog učesnika iz razloga jer zbilja doživjeh svaku pjesmu i osjetih trud svakog autora da svojim odabirom pjesme ostave utisak i na žiri i na čitatelje.
Čestitam, uspjeli ste.
Član žirija:
Enea Hotić
Pjesme:
Ocjene
Marija Delić
3
Elena Andonoska
4
Milkica Marjanović
3
Kosta Kosovac
5
Nikolina Sušnić
4
Radoje Luković
4
Komentar:
Član žirija:
Nermin Delić
Pjesme:
Ocjene
Marija Delić
5
Elena Andonoska
5
Milkica Marjanović
5
Kosta Kosovac
5
Nikolina Sušnić
5
Radoje Luković
5
Komentar:
Prvo ću reći da je svaki autor iz ovog duela zadovoljio kriterije da prođe u sljedeći krug takmičenja, po mom mišljenju, a na osnovu pjesama koje su poslali za Drugi krug našeg takmičenja. Svaka od ponuđenih pjesama ima svoju misaonu “dubinu”, te njihov sadržaj je zaista zanimljiv, tako da mi bi pravo zadovoljstvo pročitati sve stihove.

Marija Delić:
Sjajna pjesma, jedina zamjerka po mom mišljenju je nedostatak bravura, jačih metafora. Od ove autorice se može očekivati mnogo u budućnosti, jer ako ovakvim stilom i sa ovakvom dozom ozbiljnosti piše sa svojih 16 godina, puno možemo očekivati u budućnosti od nje i njenih djela.
Ocjena za pjesmu je 5.

Elena Andonoska:
U ovoj pjesmi sam spoznao nekoliko zadivljujućih stihova, gdje su ponuđene neke definicije i deskripcije stvari i događaja koje su me fascinirale. Prijevod nije bezgrešan, ali neću uzeti za zlo, obzirom na savršenu tematiku i lijepo sročene riječi, bez višaka.
Ocjena za pjesmu je 5.

Milkica Marjanović:
Savršena. Bez ijedne zamjerke sam.
“Česta turobnost,
bunilo još češće;
ima li krajnost kraj
ili se i ona
u krug kreće?” – PRELIJEPO!
Moja ocjena za pjesmu je 5.

Kosta Kosovac:
Odlična pjesma, sa svim elementima poezije. Pjesma prethodnog kruga mi je bila dopadljivija, ali i u ovoj sam pronašao fantastične metafore, sadržaj, te je pjesma stilski i ritmički odlična.
Ocjena 5.

Nikolina Sušnić:
Još jedna lijepa pjesma u našoj MD kolekciji. Ova pjesma se osjeća, miluje dok se kaziva iako u sebi ima imperativnih crta. Neka odlična glumica bi je mogla fascinantno izrecitovati i mislim da bi mnogi tu recitaciju nosili cijeli svoj život u srcu. Zamjerka pjesmi jesu nekoliko nepotrebnih stihova, no i sa njima, pjesmi nije pala cijena i doživljaj koji nudi.
Ocjena 5.

Radoje Luković:
Veliki napredak ovog autora, najzad da ritam bude odličan. Zamjerka pjesmi su isklišealizirane rime, već predviđene i korištene mnogo mnogo puta, tako da ih većina čitalaca predvidi (NEĆU-VEĆU, MOĆI-NOĆI,…).
Na tom bi se moglo raditi u budućnosti, što savjetujem ovom jako talentovanom autoru u kojeg sam počeo mnogo da vjerujem. Godine koje ima, ozbiljnost sadržaja u pjesmi koji je ponudio, te lijepo poentiranje je sasvim dovoljno u ovom krugu da mu poželim svako dobro, njemu i njegovim budućim pjesmama, o kojima će se, kako se nadam, tek pričati u vremenu koje predstoji.
Ocjena za pjesmu je 5.

Sve pjesme autora možete pronaći u albumu MILI DUELI 2018 (GLASANJE ČITAOCA) na oficijalnom fejsbuk profilu Nermin Delić (Mili Dueli): KLIK OVDJE!

Hvala svima na povjerenju!

U Jajcu,

Organizator Milih Duela
Nermin Delić


All rights reserved.
cropped-mili_dueli_logo_11.jpg
©2018
Mili DUELI (by Nermin Delić)
Online Balkan Poetry Contest
Town Jajce
71 202
Bosnia and Herzegovina

 

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.