MILI DUELI 2018 – Rezultati i komentari žirija – Treći krug – Duel 4

Poštovani prijateji, sa zadovoljstvom vam donosim rezultate stručnog žirija Milih Duela i čitaoca. U protekih 5 dana su rezultati skupljani i nakon presjeka glasova čitaoca donosimo Vam konačni izvještaj koji je nastao nakon glasanja po pravilima Trećeg kruga koje možete pogledati OVDJE.


DUEL 4

mili dueli 4

*Pored tri prva učesnika koji su driektno obezbijedili Polufinale, organizator je odlučio da jedan od 10 preostalih autora koje može poslati u Polufinale bude: Vuk Sredanović. 

*Autorica Maja Grgurović nije poslala pjesmu u predviđenom vremenskom roku za slanje, te je ostala neocijenjena. 


U ČETVRTI KRUG NISU PROŠLI: Lejla Hamidović, Jelena Petrović, Aleksandra Stojanović i Maja Grgurović.

Zahvaljujemo se na učešću ovim autorima. Njihova Zahvalnica za doprinos širenju i promicanju književnog stvaralaštva preko društvenih mreža, na kraju sezone će im biti poslata putem interneta, te u slučaju dolaska na promociju Milih Duela, ista će im biti dodijeljena u štampanom izdanju. Sama činjenica da su prošli kvalifikaciju, te su izabrani u TOP 77 sa svojom prijavom je jako važna i pohvalna stvar. Puno sreće ovim autorima u budućnosti, u stvaralačkom i svakom drugom smislu. Nadam se da se vidimo sljedeće sezone opet ovdje u Milim Duelima. Svejedno, kao organizatoru, drago mi je što sam vas upoznao.

UČESNICI KOJI SU PROŠLI U ČETVRTI KRUG TREBAJU SLATI NOVU PJESMU, a u inbox/e-mail poštu će im stići upustva o načinu slanja NOVE (1) PJESME s kojom će se predstaviti u Četvrtom (polufinalnom) krugu. Svakako, čestitamo na uspjehu!

KOMENTARE STRUČNIH ČLANOVA ŽIRIJA MOŽETE PROČITATI OVDJE:

Član žirija:
Anđela Turukalo
Pjesme:
Ocjene
STEFAN LAZAREVIĆ
5
MILAN ČOLIĆ
4
MAJA GRGUROVIĆ
JELENA PETROVIĆ
2
HARIS JAŠAREVIĆ
5
LEJLA HAMIDOVIĆ
3
VUK SREDANOVIĆ
4
ALEKSANDRA STOJANOVIĆ
3
Komentar:

Haris Jašarević, ovo je jedna od najboljih minijatura koje sam pročitala u skorije vrijeme. Svedeno, jasno, puno emotivnog naboja i zvuči veoma lično. Odlično izvedeno. Svaka čast.

Stefan Lazarević, mislim da bi snažniji efekat bio da stihovi sa početka i kraja nisu isti. Možda čak da se pjesma počne sa “ovo će trajanje biti dovoljno….”. Sviđa mi se to što u većini vaših pjesama preovladava emocija. Na kraju ni ta forma ni ritam, ništa više nije toliko važno jer je emocija snažna. Pjesma nije estetski dotjerana, ali ovakvo prenošenje emocije vrijedi petice,

Milan Čolić, kakav odabir teme… 🙂
Savjetovala bih organizatoru da uzme u obzir usvajanje ove pjesme za himnu takmičenja, naravno, uz saglasnost autora. Originalno, sažeto i veoma jasno izneseno. Nemam većih primjedbi vezano za ovu pjesmu, par zareza nije na adekvatnim pozicijama ali nije ništa suviše važno. Grupa je takva da je emotivni naboj u pjesmama koje su dobile petice snažniji, ovo je sasvim drugi stil i to ne mogu izjednačiti. Moram pohvaliti povezivanje motiva mitologije, Dantea i Dž. K. Rouling; neočekivano je a uklopilo se u temu izvanredno. Srećno.

Vuk Sredanović, ah, najveća muka ove grupe. Pjesma ima jak emotivni naboj i, čitajući je, osjetila sam duh Podgorice kroz sam izraz. Ipak, problem leži u tome što je pjesma podijeljena. Stihovima “Boga me nije strah.
Ne razumijem ga,” počinje odlična pjesma koja bi naginjala ka petici. Ipak, taj dio prije nema svrhu u pjesmi. Ništa joj dobro ne donosi, dosta je prost i tu je repeticija najiritantnija. Pjesma mora biti tečnija, sa ponavljanjima treba biti pažljiv jer često djeluju usiljeno. To “stra’ ” je već samo po sebi dovoljno upečatljivo da ga ne treba forsirati dodatno. Srećno.

Lejla Hamidović, formom i ritmom savršena konstantno. Pjesma je pitka i tečna, laka je za uvo. Ipak, zarezi su problem većini takmičara, pa i ovdje nailazim na isto. Previše ih je na neadekvatnim mjestima. Dalje, pjesma je poprilično mlaka za ovakvu grupu. Treba tu nešto što će da je učini upečatljivom, fali joj drama. Pjesma je lijepa i autorka je nadarena, ali za ovu grupu je premekano.

Aleksandra Stojanović, pjesma ima lijepih motiva. Ima slika koje su dopadljive, privlačne. Ali, repeticije poput “Kažu” zvuče kao poštapalice. Ko kaže? Taj kraj… Vi pišete, smatrate se piscem ili se ne smatrate. Opet, ko kaže? Takve stvari kvare samu srž rada, kao da ispijaju energiju samoj pjesmi. Nekad je repeticija itekako smislena, nekad i neophodna zarad forsiranja određene poente ili emocije; ali ovdje služi samo kao “ukras” koji ne služi svojoj svrsi. Da bi se manipulisalo ovakvim stvarima u korist pjesme, potrebno je iskustvo, i nadam se da ćete još raditi na svom stvaralaštvu jer imate dara. Potrebno je brušenje istog.

Jelena Petrovic,ova pjesma je poprilično mlaka u odnosu na one iz prethodnih krugova. Ne vidim poentu, ništa nije iskazano. Nije loš rad, ali je najlošiji u grupi, i iskreno smatram da je trebalo poslati nešto upečatljivije.

 

Član žirija:
Enea Hotić
Pjesme:
Ocjene
STEFAN LAZAREVIĆ
5
MILAN ČOLIĆ
5
MAJA GRGUROVIĆ
JELENA PETROVIĆ
5
HARIS JAŠAREVIĆ
3
LEJLA HAMIDOVIĆ
5
VUK SREDANOVIĆ
4
ALEKSANDRA STOJANOVIĆ
3
Komentar:
STEFAN LAZAREVIĆ
OBEĆANJE
Stil koji podsjeća na Matiju Bećkovića i mislim da je to veliki kompliment. Značenje pejsme je iskazano gradacijom i to vrlo uspješno, slike se nižu, svaka jača od prethodne, pa zaključujem da je ova stilska figura provedena dosljedno i vrlo uspješno u pjesmi od samog početka pa do kraja. Gle čuda na samom kraju! U tišinama ima toliko toga rečenog! Koji paradoks, tišina koja govori, tišina koja se pamti, a zaista je tako. Sjajan motiv prolaznosti, a ujedno i potvrde da smo postojali. Značenje pjesme je sjajno.
Nisam zapazila nikakve pravopisne niti gramatičke greške. Izuzetno moi je drago zbog toga, jer dobar pjesnik mora da radi na svojoj pismenosti neprestano ne oslanjajući se samo na lektore koji su korisni, ali prvenstveno sam mora da se pita kakvu pjesmu šalje na takmičenje i objavljuje jer sve je važno. Moje čestitke autoru.MILAN ČOLIĆ
MILI DUELI 01.08.2018.

Milanova pjesma je neobična po značenju, koketira sa antičkim motivima, ali i sa savremenim motivima (čarobnjačka škola Hari Potera, Baš nam je lijepo uputstvo dao Milan kroz ovu pjesmu, intrigira ova pjesma i to mi se sviđa, da ne pričam o tome kako je pjesnik htio da u malom broju stihova pokaže širinu svog razmišljanja. Značenje sjajno – ne sanjamo svi jednako, niti riječi u svakome od nas izazivaju ista značenja. Pravopisnih i gramatičkih grešaka nema, to mi je drago i uvijek ću apelovati da se pjesnici toga drže i obrate pažnju na to (nedostaje poneka zapeta). 🙂 Ne smeta mi gomilanje slika, jer je i to u službi naslova pjesme. Odlično!

MAJA GRGUROVIĆ

(neocijenjena)

JELENA PETROVIĆ
BONACA
Pjesma je odlična, pjesma koja je, po meni, spada u red najboljih do sad! Oduševljena sam mirnoćom i “vjetrom što se razvlači po ćoškovima”, grafitom kojiim pjesnikinja završava pjesmu, toliko je divno umjeti jezgrovito se izraziti, a reći dosta toga. Divno je ne pisati “kilometre” koještarija gdje već pred kra,j onaj koji čita pjesmu, ne zna ni šta je pročitao, ni o čemu se radi u pjesmi dakle oduševljena sam i moja preporuka pjesnikinji je, da u sljedećem krugu, a nadam se da će proći, bira isključivo po stilu, ovakve pjesme – jasne, sa smislom, zaokružene. Pravopisnih i gramatičkih grešaka nema. 🙂
LEJLA HAMIDOVIĆ
DA OZDRAVIM

“…išunjam se mjesec da pozdravim”
“u ruci stišćem ljubav k'o sunce”.
“Ljubav držim a nemir puštam
ne bi li ozdravila, ne bi li ozdravila”.
“…ljuljam maštu u kolijevci k'o dijete”.
Draga Lejla, pjesma je toliko duboka, jednostavna, a u sebi sadrži sve što treba da ima, motiv je u samom naslovu, moram reći da sam je ja doživjela do zadnjeg slovceta, malo zaplakala pred kraj “k'o sve žene”,što bi rekao Pera Zubac u svojim “Mostarskim kišama”. Značenje pjesme je sažeto u ovim stihovima koje sam izdvojila. Nemam zamjerki što se tiče pravopisa i gramatike. Duboko me ganula tvoja pjesma i zaslužuješ sve najviše ocjene jer si formirana pjesnikinja, sjajnaaaaaaa pjesma! (*ne bih li ozdravila*, ako si htjela da izbjegneš to “h” onda stavi apostrof, no, to je zanemarljivo)

VUK SREDANOVIĆ
AMFIBIJA: NIJEMI SLAVUJ

Strepnja od gubitka je motiv ove pjesme, pjesnik je razradio motiv potencirajuči riječ *stra’ * u stilskoj figuri gradacije. Posljednja strofa je najjača i najviše mi se i dopala, pjesma je mogla biti kraća, no, poštujem opširnost mladog pjesnika kao njegov odgovor na uočeni motiv u pjesmi. Pojedinačni izdvojeni stihovi kada se pročitaju, daju jezgro ove pjesme. Bolja pjesma od prethodne koju sam imala priliku da čitam i koju nisam komentarisala baš kao ni ostale pjesme u prošlom krugu. Voditi računa o zapetama, ne stavljati ih i gdje treba i gdje ne treba, nemam većih primjedbi. Dobra pjesma.

 

 

Član žirija:
Nermin Delić
Pjesme:
Ocjene
STEFAN LAZAREVIĆ
5
MILAN ČOLIĆ
5
MAJA GRGUROVIĆ
JELENA PETROVIĆ
3
HARIS JAŠAREVIĆ
5
LEJLA HAMIDOVIĆ
4
VUK SREDANOVIĆ
4
ALEKSANDRA STOJANOVIĆ
2
Komentar:
STEFAN LAZAREVIĆ:
Predivna pjesma! Ono što volim u poetici ovog pjesnika, jeste taj prelijepi tok misli, te metafore koje se nameću neposredno kroz radnju/misaoni tok pjesme, a pritom nisu usiljeni niti forsirane.
Od početka do kraja, pjesma ima svoj ton, melodiju kojom se vodi, pa je ritam odličan. Ovo je, također, tipičan primjer kako se povezuje početak i kraj pjesme, što bi značilo da je poentiranje u pjesmi odlično izvedeno.
Iskreno i od sveg srca želim ovom autoru svako dobro što se tiče njegovog pisanja u budućnosti, jer on je definitivno nada za vrijeme koje dolazi, a po pitanju takmičenja, iskreno se nadam da će pametnim odabirom pjesama dati svoj maksimum u ovom projektu.
Moja ocjena za pjesmu je 5+! Bravo!MILAN ČOLIĆ:
😀 . Moram priznati da je ovo originalno, jer niti jedan učesnik se u dosadašnjih 6 sezona nije dosjetio da uradi pjesmu na temu “Mili Dueli”. Iako nisam povornik mitskih bića u pjesmi, ne mogu reći da mi se pjesma nije dopala u smislu svog ritma i stila, odnosno forme.
Najvažnije, sadržaj pjesme je ohrabrujući, a opet je poprilično realističan. Stoga, MILANE, HVALA TI NA PJESMI!
Ipak, smatram da je najbolje izdanje ovaj autor doživio u svom Prvom krugu učešća, te se iskreno nadam da će, ukoliko prođe dalje, nastaviti pametno da bira pjesme.
Ocjena za pjesmu je 5!

MAJA GRGUROVIĆ:
Do momenta ocjenjivanja ovog duela, autorica nije poslala pjesmu za učešće u Trećem krugu. Stoga, ostaje neocijenjena.

JELENA PETROVIĆ:
Imam osjećaj da je ova autorica prepuna neke nadrealne energije, nečeg istovremeno emotivnog i iskrenog. Tako i u ovoj kratkoj minijaturi, gdje je pokušala da dočara ljude kroz simboliku kiše. Taj dio potvrđuje njen talent, njenu raskošnost u pisanju. No, ova pjesma nije izbrušena, ostala je nedovršena, ne zog kraja, već sveukupno. Želio bih da svaki dio u pjesmi ima težinu kao:
“I zašto svi lažu da vole kišu?
Kad poslije jedne kapi
Vrište i kunu…” – TAKO SI TO LIJEPO REKLA!

Da je ova pjesma u nekom ranijem krugu, sigurno bi dobila veću ocjenu od mene, ali pošto smo na korak do polufinala, a autori i u ovom duelu su poslali dosta sjajnih pjesama, ocjena za ovu pjesmu je 3.
Jeleni savjetujem da ostane zanesenjak koji i jeste, da unosi miris mora u svoje pjesme, kako je to i do sada radila i da iste redovno čita i po potrebi/htijenju/osjećaju uređuje. Svako dobro!

HARIS JAŠAREVIĆ:
Najljepša pjesma ovog duela! Toliko simbolike, ljubavi i života ima u ovoj pjesmi da sam ostao bez teksta.

Pjesma koja budi ponajviše ljubavi u ovom duelu.
Voljeti i ne vidjeti, jer slijepo voliš.

Ocjena za pjesmu je 5+, a svima koji nisu preporučujem da pročitaju pjesmu!

LEJLA HAMIDOVIĆ:
Lejla u nikad raskošnijem izdanju, imam osjećaj da je tačno izabrala pjesmu koja će zadovoljiti kriterije žirija, da je pažljivo poslušala komentare i pokušala nam prikazati ono što tražimo. I uspjela je. Dopala mi se pjesma po ritmu, stilu, formi i sadržaju.
“Pa rukama svojim, nebo spuštam
da bude bliže, kad raširim krila.
Ljubav držim a nemir puštam
ne biH li ozdravila, ne biH li ozdravila.” – to primjetih kao grešku.

Sve ostalo mi se sviđa, posebno metafore. Ma bravo! No, jedini problem u ovoj pjesmi je to što sam prije nje pročitao dvije pjesme u duelu koje vrište od emocije, života i bola, te bi prema tim pjesmama bilo nepravedno da ih ne istaknem kao posebne.
Stoga, ocjena za ovu pjesmu je 4, ali ubijeđen sam da za Lejlu nema zima, jer je pratim dosta dugo i mislim da je njen zalet u ovoj sferi tek počeo.
Svako dobro!

VUK SREDANOVIĆ:
Pjesma prepuna teških misli u jednoj tako hermetičnoj formi (kratkog stiha), da vrlo često ostane poluneshvaćena. No, nisam se dao zavesti, pa sam više puta iščitavao pjesmu koja zaista ima raštrkan misaoni tok. Čas o njoj, čas o Bogu… bez niti koja bi povezala pjesmu u jednu misaonu cjelinu.
No, kraj mi je prelijep:

Stra’ me usne,

što te ne ljubi,
već donju stisne,
i poljubac gubi,
dok gluvi sanak,
s’ jutra život gasne.” – zvuči tako zanovijetno, a opet melodično i crnogorski, mogu slobodno reći. A taj prizvuk me oduševio, zaista.
Prva dva stiha pjesme su mi odlična:
“Tvojim se očima
s’ jutra umivam,”
… a pjesma u sebi ima još neke predivne dijelove poput:
“A Boga me nije strah.
Ne razumijem ga,
niti u nozdrve prah,
kojim se katana gega,
za njegov sudnji čas.”

Sveukupno, u pitanju je veliki talent crnogorske književnosti i mislim da je samo pitanje vremena kada će njegovo vrijeme doći. Ocjena za pjesmu je 4.

ALEKSANDRA STOJANOVIĆ:
Pjesma koja me nimalo nije oduševila. Ne znam zbog čega ovakav propust, ali smatram da u svim ostalim pjesmama u duelu ima više poetike nego ovdje. Štaviše, ovdje vidim gomilu klišea, upraznog filozofiranja sa definicijama koje ni po čemu nisu posebne, a još i to KAŽU koje se tako iritantno ponavlja, da sam poželio da prestanem čitati pjesmu.
“Pisci su najveći usamljenici.
Misli su im zapletene
u nesnosnu čauru izbezumljenosti,
straha
i bezizlaznosti.
Bezvoljno ustaju svakodnevno
i pronalaze način da preguraju
svetlost koja im pomračuje duh.” – ovako bi već bilo ljepše.

No, sve bih ovo zanemario, donekle i rekao da se svakom može “omaknuti” ovakva pjesma i da to, s obzirom na autoricine godine, vrlo često se može dešavati.
Ali kraj… to je tek zabrinjavajuće. Ili jesi ili nisi pisac, nemaju potrebu to potvrđivati ljudi. Ako se dese priznanja, onda si priznati pisac, ali i bez njih – PISAC SI.
Tako da sam krajem poprilično razočaran, jer vrijeđa prelijep početak: PISCI SU NAJVEĆI USAMLJENICI.
Savjetujem intervencije na pjesmi, uz potpuno prepravku kraja u originalniju, jasniju i zaokruženiju misao. Od stiha “Kažu da su sanjari” pa sve do posljednjeg stiha pjesme.

S obzirom da je pjesma kojoj dadoh 3, kvalitetnija od ove, ocjena za ovu pjesmu je 2.
_________________________
Pjesme:
STEFAN LAZAREVIĆ
OBEĆANJE

Upamti
tišine ne zaboravljam.
Ovo će trajanje
biti dovoljno
za neiskorišćene
reči napisane pesme.
Dani će proći.
Meseci će se pretvoriti u godine.
Pedeset generacija ptica će se vratiti sa juga.
Zabraniće da se koriste plastične kese.
Zaboraviću govor na venčanju i
ime trećeg unuka od drugog sina.
Nestaće sto životinjskih vrsta.
Iščeznuće lice prvog poljubca.
Neću se setiti
ni jedne izgovorene reči
sa poslednje ispovesti.
Zaboraviću kako se smeješ i grliš.
Prestaću da dišem i u prah da se pretvaram,
ali upamti…
Tišine
ne zaboravljam!

MILAN ČOLIĆ
MILI DUELI 01.08.2018

Dobro došli u hram pesnika i filozofa:
romantika, fanatika i depresivnih mozgova.

Ovo je Utopija.
Svaki Utopista je Argonaut,
u borbi do zlatnog kovčega.

Borba Titana i Boginja,
Erato se zaljubila
dok Klio zanima pobeda.

Dok nas čitate uhvatite eter,
osetite paraglajding kroz struje liričkih vetrova.

Uhvatite Posejdonove talase
surfujte kroz Danteove kapije:
,,Krugove metafore gde na papiru đavoli pesniku dušu zarobe. “

Ukrstite magične olovke,
počinju dueli Hogvortsa:
,,Na hartiju bacite čini prolazi samo ona posebna.”

MAJA GRGUROVIĆ

JELENA PETROVIĆ
BONACA

I opet miris ružmarina u zraku.
Kiša će.
Vjetar se razvlači po ćoškovima;
Tjera neki stari inat.
Ni oluja nije kao što je nekad bila.
I zašto svi lažu da vole kišu?
Kad poslije jedne kapi
Vrište i kunu…
Ja ne kunem.
Ja sanjam.
I pitam se…
Pitam se šta znači natpis na zgradi preko puta?
“Ko nađe bonacu u sebi taj je sritan čovik…”

HARIS JAŠAREVIĆ
SLIKA

On govori kao i svako dijete, kaže moja mama.
On jede sada isto što i mi, kaže moj babo.
On se igra sa nama kao i svako dijete, kažem ja.
On se smije kada gilicamo, kaže moj brat.
On plače po cijeli dan, pa i svaka beba plače, kaže moja mama. On ima sada dvanaest godina, on kasni u razvoju ali nadoknadiće vremenom, kaže moj babo.
On ne zna da se obuče sam, ali znao bi da hoće, kažem ja. On ne zna da priča, ali zna da kaže “mama”, kaže moj brat.

Doktor saginje glavu.

LEJLA HAMIDOVIĆ
DA OZDRAVIM

Ponekad tako, pred svitanje zore
išunjam se mjesec da pozdravim.
Da zagrlim nebo, poljubim more
i da ozdravim, samo da ozdravim.

Osjetim pijesak pod nogama bosim,
u ruci stišćem ljubav k'o sunce.
U duši mojoj, ja svijet nosim
a svijet je mali, za ovo srce.

Pa rukama svojim, nebo spuštam
da bude bliže, kad raširim krila.
Ljubav držim a nemir puštam
ne bi li ozdravila, ne bi li ozdravila.

Snovi mi dišu sa mnom u lice,
ljuljam maštu u kolijevci k'o dijete.
Letim visoko, pozdravljam ptice
i šapućem, sve riječi mile i svete.

Da ne presuši more i izgori pijesak,
dok život dušom golom ne pozdravim.
Da ne prođu snovi k'o sunčev bljesak
dok ne ozdravim, dok ne ozdravim.

VUK SREDANOVIĆ
AMFIBIJA: NIJEMI SLAVUJ

Tvojim se očima
s’ jutra umivam,
sanak se otima,
po suzama plivam.

Još uvijek me stra’.

Ne zalazim s’ noći
u kajanje s molitvom,
Bog mi neće doći,
na usnama krišom,
a bedem se lomi
pred tvojim likom.

Još me stra’. Drhtim.

S’ ceste ne silazim
kad se budim trezven,
po njoj rascjepan klizim,
izdajom odjeven.

Stra’ me za te’ i nas…

A Boga me nije strah.
Ne razumijem ga,
niti u nozdrve prah,
kojim se katana gega,
za njegov sudnji čas.

Čovjeka me stra’

sa maskom Gospoda,
i kandilom otrovnog gasa.
Zbog par nježnih uboda,
na momčad reži masa,
u kojoj te nekada sretnem,
kako se utapaš bez stida.

Stra’ me što te ne vidim,

na pravoj strani meridijana,
naspram polubogova.
Svaka je krnja pijana,
puna nemuštih slogova,
samo nijemim slavujima,
pjesma puna bolova.

Stra’ me bez nas

otići pred oltar časni,
da me smrt s’ Bogom
sastavi, kad zakasni
to jedino zbogom,
što rastavi Vas.
Jer život uzeše nam strasni.

Stra’ me usne,

što te ne ljubi,
već donju stisne,
i poljubac gubi,
dok gluvi sanak,
s’ jutra život gasne.

ALEKSANDRA STOJANOVIĆ
SRCEM

Kažu, pisci su najveći usamljenici.
Kažu, misli su im zapletene
u nesnosnu čauru izbezumljenosti,
straha,
bezizlaznosti.
Kažu, bezvoljno ustaju svakodnevno
i pronalaze način da preguraju
svetlost koja im pomračuje duh.
Kažu da su im tugom protkani
svaki bogovetni trenuci provedeni
u čovečjem obliku.
Kažu da su klaustrofobični,
jer se boje da ogole svoje ljušture
koje stidljivo nose.
Kažu da su sanjari
jer veruju da je duša dovoljna
tom telesnom stanju u koje smo bez pitanja bačeni,
toj žabokrečini otuđenosti,
samoće
i prividne sreće.
A ja se bojim da su za sve u pravu,
jer, kažu, da sam i sama pisac.

Sve pjesme autora možete pronaći u albumu MILI DUELI 2018 (GLASANJE ČITAOCA) na oficijalnom fejsbuk profilu Nermin Delić (Mili Dueli): KLIK OVDJE!

Hvala svima na povjerenju!

U Jajcu,

Organizator Milih Duela
Nermin Delić


All rights reserved.
cropped-mili_dueli_logo_11.jpg
©2018
Mili DUELI (by Nermin Delić)
Online Balkan Poetry Contest
Town Jajce
71 202
Bosnia and Herzegovina

 

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.