Dobitnica nagrade “Durmitorski vijesnik”, Sonja Milatović, na korak do finala Milih Duela 2018!

U sljedećih nekoliko dana ćemo vam predstaviti Polufinaliste Mili Dueli 2018. Riječ je o autorima koji su, zahvaljujući svojoj poeziji, dospjeli na korak do samog finala ovog jedinstvenog online balkanskog kontesta poezije.

Sonja Milatović, 1997.

  • studentica Pravnog fakulteta u Podgorici.
  • inspiracija su joj stihovi nikšićkog kantautora Miladina Šobića
  • dobitnica nekoliko nagrada: na konkursu “Radule-Željko Damjanović”, na konkursu u čast Vitomira Nikolića “Mojim vršnjacima”, specijalna nagrada na konkursu “Durmitorski vjesnik” za 2017. godinu i brojne druge nagrade zahvaljujući kojima je objavljena u raznim zbornicima.
  • nekoliko nagrada dobila i za recitacije poezije
  • Danas je stih samo ispisan otkucaj njenog srca ili misao ukroćena potezom pera.
    Pisanje je, zapravo, njen način da iznese malo nježnosti ispod kaputa i da pokaže da će dobri duh Nikšića živjeti i kroz zime koje tek dolaze. U toj misiji joj pomaže književni klub “Poenta poetika”, čiji je član još od njegovog osnivanja i kome duguje beskrajnu zahvalnost jer joj je pružio priliku da se afirmiše i bude dio važnih poetskih manifestacija kako u Nikšiću, tako i u drugim gradovima Crne Gore.
  • Svaki pjesnik budan sanja da jednom njegovi stihovi, rasuti po papiru izmedju nekih lijepih korica, ugledaju svjetlost dana, pa tako i Sonja. Objavljivanje zbirke je, možda, i kruna stvaralaštva svakog autora i ona, svjesna odgovornosti koju taj čin donosi, još uvijek čeka pravi trenutak da se odvaži na taj korak. Priželjkuje da uskoro zajedno kroz stihove hodamo njenom stanicom zauvijek tragom njenog nasmijanog d-mola, da otkrijemo kako su je to nečije ruke odvele do kraja svemira, da saznamo šta ona to nikad ne zaboravlja i da vam otkrije kako to i kad pokisne, pokisne srećna. Zato jedva čeka taj tren u vječnosti u kojem će njena zbirka “Vodim te u nezaborav” postati još jedna lijepa strana njene stvarnosti.
  • Na početku za Sonju je pisanje bilo samo bezazlena dječija igra riječima. Vremenom je preraslo u nešto više, u nepresušnu potrebu.
  • Na kraju, Sonja bi sigurno rekla da je njena čitava biografija zapravo samo jedna rečenica: Sonjini snovi nijesu veći od nje same, ali njena ljubav jeste, jer ljubav je Sonjina nacionalnost i Sonjina religija.

 

 

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.