Studentica medicine, Elma Selimi, na korak do finala Milih Duela 2018!

U sljedećih nekoliko dana ćemo vam predstaviti Polufinaliste Mili Dueli 2018. Riječ je o autorima koji su, zahvaljujući svojoj poeziji, dospjeli na korak do samog finala ovog jedinstvenog online balkanskog kontesta poezije.

Elma Selimi, 1997., Tutin, Srbija

  • Rođena je u Tutinu, gde je završila osnovnu školu kao učenik generacije, dok je u Novom Pazaru završila srednju medicinsku školu, takođe kao đak generacije.
  • Godine 2016. objavljena joj je prva zbirka pesama Nepotreban ambijent.
  • Osim poezije, piše eseje, besede i kratke pripovetke.
  • Zbirka poezije Nepotreban Ambijent odlikovana je književnom nagradom Najemotivnija ljubavna pjesma u kategoriji mlade nade ljubavnog pjesništva u Mrkonjić gradu 2017.
  • Pesma „Velike sitnice“, iz istoimene zbirke, objavljena je u magazinu za kulturu i literaturu Safera Grbića Lacuna mag.
  • Pesme su joj objavljene i u: Antologiji poezije pesnika iz EX YU 1991–2017, Sombor, 2018; Antologiji poezije Gore, Prizren, 2018; Zborniku Kutija ljubavi, Beograd, 2018;
    Zborniku Tri boje svetlosti, Žitište, 2018; Zbirci poezije magazina Diwan „Sjene smo srebrene“, Novi Pazar, 2018; Časopisu za kulturu i književnost Avlija, Rožaje 2017.
  • Časopis za umetnost i kulturu Zvezdani Kolodvor dodelio joj je Zahvalnicu za učešće u stvaranju antologije Džejms Džojs na mediteranu pesmom „Neko“ (Nepotreban ambijent), Beograd, 2018.
  • Elma je student medicine i psihologije. Slobodno vreme ispunjava i fotografisanjem; za nju fotografija predstavlja „neizrečenu rimu“.

 

 

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.