Kao novorođenče su ga htjeli ukrasti, a sad, Dejan Novaković je na korak do finala Milih Duela 2018!

U sljedećih nekoliko dana ćemo vam predstaviti Polufinaliste Mili Dueli 2018. Riječ je o autorima koji su, zahvaljujući svojoj poeziji, dospjeli na korak do samog finala ovog jedinstvenog online balkanskog kontesta poezije.

Dejan Novaković, 1971., Aranđelovac, Srbija

  • Rođen sam u Beogradu gde su pokušali da me ukradu mojoj mami po rođenju. Uvek sam se pitao da li je sreća ili nesreća što su lopovi osujećeni u svojoj nameri?
  • Od malena sam imao umetničkih sklonosti kao i afinitete prema sportu. Od svoje šeste godine sam počeo da sviram gitaru i kroz školovanje u muzičkoj školi (vanredno jer sam pohađao redovnu osnovnu školu) bavio se klasičnom muzikom. Uporedo sa time trenirao sam sportsku gimnastiku i u višeboju ostvarivao zapažene rezultate osvajajući medalje na raznim takmičenjima.
  • Potom sam trenirao plivanje nekoliko godina a, evo već dvadesetak godina se ozbiljno bavim aikidoom (bio sam trener i vlasnik jednog aikido kluba u Topoli a u Aranđelovcu sam vodio drugi klub koji mi je poverila moja prijateljica).
  • Negde u drugoj polovini osamdesetih zarazio sam se rok i pank muzikom i uporedo sa klasičnom muzikom koju i danas sviram i volim, počeo sam karijeru muzičara u raznim rok, alternativnim, pank, HC bendovima. Sa svojim bendom Zvoncekova Bilježnica koji je krajem prošle godine proslavio 30g. rada sam snimio nekoliko albuma u kasetnim, vinilnim i CD izdanjima i imao zaista bogatu koncertnu aktivnost na prostorima Balkana i tako upoznao mnogo zanimljivih ljudi.
  • Negde od svoje četrnaeste godine sam počeo da pišem, najpre u rimi a kasnije i u slobodnoj formi. Napisao sam puno pesama kao i tri romana ali sticajem okolnosti veći deo napisanog sam u momentu besa izazvanog nekim stvarima koje sad ne bih pominjao, spalio zajedno sa tri pomenuta romana koje sam imao u rukopisima.
  • Nikada nisam ni pokušao nešto da objavim do sada iako je bilo nekoliko ozbiljnih ponuda. Ako biste me pitali zašto, mislim da ne bih ni sam mogao da odgovorim a da vam bude jasno o čemu se radi !? Ipak, sada mislim da bih možda prihvatio neku novu ponudu u tom smislu, ako je bude u budućnosti.
  • Moj život je prilično dinamičan i mogao bih danima da pišem o njemu ali bi to bilo preopširno a i najzanimljivije stvari ipak su takve prirode da ne bih javno o njima pa ću ovde završiti.

 

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.