Buduća glumica, Ivona Baković, na korak do finala Milih Duela 2018!

U sljedećih nekoliko dana ćemo vam predstaviti Polufinaliste Mili Dueli 2018. Riječ je o autorima koji su, zahvaljujući svojoj poeziji, dospjeli na korak do samog finala ovog jedinstvenog online balkanskog kontesta poezije.

Ivona Baković, 1999., Tomislavgrad, Bosna i Hercegovina

  • Odrasla sam u malom, vjetrovitom gradiću okruženog planinama i kršem, Tomislavgradu.
  • Zavičaj u kojem sam provela svoje djetinjstvo i mladost me od malih nogu inspirirao da ga ovjekovječim u školskim sastavima, a kasnije, poticanjem svojih učitelja, nastavnika i profesora, u poeziji.
  • Inspiraciju pronalazim u prirodi, u nekim ničim određenim trenutcima koji dođu sami od sebe i pojavi mi se neki čudan osjećaj u prsima, te sve dobije neki novi smisao, oči progledaju na neki drugi, nov način i pojavi se oduševljenje svijetom kojeg svakodnevicom podrazumijevamo.
  • Pisanje poezije sam u svom životu ostavila kao hobi, kao nešto čemu se uvijek mogu vratiti i “pročistiti dušu”, a želju koja me pratila oduvijek sam odlučila ostvariti.
  • Svaka zvijezda padalica, svaka rođendanska svjećica i svaki otpuhnuti maslačak je bio posvećen jednom-da upišem glumu. Moja životna maksima je da treba udariti glavom u zid i da taj pothvat može imati dva ishoda; ili će me boliti glava ili će se napraviti rupa kroz koju ću proći.
  • Prošla sam i danas sam druga godina glume na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, sretna sam jer ostvarujem svoj san, a pisanje je ljubav kojoj se uvijek vraćam.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.