Diplomirani slikar sa američkim iskustvom, Stevo Leskarac, na korak do finala Milih Duela 2018!

U sljedećih nekoliko dana ćemo vam predstaviti Polufinaliste Mili Dueli 2018. Riječ je o autorima koji su, zahvaljujući svojoj poeziji, dospjeli na korak do samog finala ovog jedinstvenog online balkanskog kontesta poezije.

Stevo Leskarac, 1963., Zagreb, Hrvatska

  • Kada sam shvatio da nemam kome glumiti i recitati, počeo sam slikati. Eh, onda sam vidio da ne poznajem nikoga za koga bih mogao ilustrirati. Tada sam počeo pisati! Kada sam shvatio da me nema tko čitati – počeo sam opet slikati. Bilo mi je jasno da od toga ne mogu živjeti, pa sam počeo restaurirati. Na koncu: nastavio sam recitirati, karikirati, ilustrirati, restaurirati, slikati i pisati. Stigao sam i do Milih Duela – Što mi e milo, em draaagooo!!! Lijep pozdrav!
  • Rođen sam 1963. u Bosanskoj Dubici.
  • Završio sam Školu primijenjenih umjetnosti i diplomirao slikarstvo s Nagradom vijeća ALU za multi-medijski diplomski rad na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu.
  • Od 1995. do 2009. živio sam u SAD-u u Buffalu, NY, djelujući na likovnom području.
  • Pored slikarstva, karikature i ilustracije, bavim se restauriranjem papira.
  • Na brojnim samostalnim i zajedničkim izložbama izvodio sam autorske performanse, na tragu teatarskog iskustva, s profesionalnim glumcima i glazbenicima.
  • Manja uloga u drami “Hrvatski slavuj“ Bore Vujčića iz 1990. godine u režiji Rade Šerbedžije u Dramskom kazalištu Gavella, potvrdila je i moju glumačku vokaciju.
  • Surađivao sam s časopisom Croatian Chronicle, kao karikaturist, novinar i pjesnik, a objavio sam nekoliko pjesama u zbirci pjesnika u iseljeništvu, te zbirkama u Hrvatskoj i regiji. U časopisu Nova Istra predstavio sam prijevod s engleskog pjesama Paula Laurencea Dumbara.

 

 

 

 

 

 

 

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.