O nama

Projekat pod nazivom „Mili Dueli“ , sada već poznati online balkanski kontest, otpočeo je 2012. godine, u avgustu mjesecu, kada sam odlučio da napravim nešto zanimljivo, ali opet izuzetno korisno za sve autore koji pišu.

Razlog zašto se tako nazivaju jeste što se autori međusobno nađu u duelima i onda naši čitaoci i njihovi prijatelji glasaju i određuju pobjednika. Da bismo bili sigurni u kvalitet pjesama koje prolaze dalje, odabran je internacionalni žiri u kojem se nalaze renomirani umjetnici i pobjednici Milih Duela ranijih sezona.

Iz pet prethodnih sezona imamo pet Najmilijih autora:
1. SEZONA – Dijana Stevanović Uherek /Subotica/Srbija
2. SEZONA – Enea Hotić/Banja Luka/ Bosna i Hercegovina
3. SEZONA – Anđela Turukalo/Podgorica/Crna Gora
4. SEZONA – Ante Jezerčić/Sisak/Hrvatska
5. SEZONA – Lela Zjajo/Heilbronn/Njemačka

Kroz šest sezona prošlo je preko 1 300 prijava za učešće u Milim Duelima, a samo odabrani autori su imali priliku da se sa nama druže kroz čitavu sezonu.
Metod klasifikacije je sljedeći:

Po završetku konkursa, prijave pregleda organizator Milih Duela (Nermin Delić) i on odlučuje koliko će biti polaznika u sezoni, to jeste, koliko će autora imati priliku da učestvuju u Milim Duelima. Kada se postavi lista učesnika, učesnici se podijele u grupe. Da biste postali Najmiliji potrebno je da prođete svih 5 krugova.
Nema sumnje da su Mili Dueli postali prava internet senzacija za otkrivanje novih talentovanih pjesnika i za podsticanje njihovog stvaralaštva. Podaci o broju pregleda duela govore o našoj kvaliteti, a kroz pet sezona smo prešli brojku od 180 000 glasova i skoro milion pregleda.

Ovo je jedinstvena prilika za nova poznanstva sebi sličnih ljudi koji žive blizu i daleko i koji imaju isti hobi – pisanje. Žiri omogućava kandidatima da nauče, te im daje iscrpne komentare i obrazloženja za svoje glasove.

Projekat je naišao na pozitivnu kritiku kod državnih vlasti, pa se i za svaki zbornik organizuje promocija knjiga.

3 comments

 1. Cestitke za ovaj sajt ,,Mili Dueli,, Posto prvi put ovde otvaram a ve cje prvi krug o natjecaju prosao hteo bih da se obavestim kako ide natjecanje koja su pravila i gde se to salju pesme kojom postom Pozdrav svima.

  Volim

  • Poštovani,
   Vrijeme za prijave je isteklo 31. maja. Ukupno je pristiglo 384 prijave na našu adresu. Organizator je odabrao 227 autora za učešće. Svi oni su prošli kroz Prvi krug takmičenja i u Drugi krug je prošlo 132 autora. Nakon ovog kruga će ostati samo 70 autora koji odlaze u Treći krug i tako do Petog (finalnog) kruga. Klasifikaciju autora vrši žiri, organizator i čitaoci.
   Pobjednik ove godine dobija laureat i plaketu.
   Dakle, ove godine ste zakasnili sa prijavom, ali možda naredne godine da nam se javite.
   Veliki pozdrav!

   Volim

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.